Hírek

A brit melegek több, mint harmada etnikum alapján válogatna társkeresőn

A Chappy nevű társkereső applikáció meleg és biszexuális férfiak körében készített felmérést arról, milyen tapasztalataik vannak az online faji megkülönböztetésről.

500 brit férfi töltötte ki a kérdőívet, és 38 százalékuk állította, hogy igenis szeretné, ha etnikum alapján válogathatna leendő partnerei között az applikáción – írja az LGBTQ Nation.

A Chappy a BAME LGBT Charity-vel közösen hozta létre a kérdőívet. Céljuk, hogy védjék, biztassák és ünnepeljék a színes bőrű queer embereket az Egyesült Királyságban.

Erre azért is van hatalmas szükség, mert egyre többen éreznek etnikumi hovatartozásuk miatt negatív megkülönböztetést az alkalmazáson, legyen szó fekete, latinó, vagy ázsiai vagy egyéb kisebbségről. Az eredmények szerint ezen férfiak legalább harmada tapasztalt már diszkriminációt.

Ennek ellenére nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben változás történne az applikáció háza táján.

Bár elfogadjuk azokat a tapasztalatokat, amelyek ahhoz vezetnek, hogy a felhasználók elkülönítik magukat másoktól, mi a Chappynél nem hisszük, hogy ez fenntartható megoldás – mi az igazi sokszínűségben hiszünk. Éppen ezért szeretnénk egy olyan környezetet teremteni, ami biztonságos és barátságos, nem pedig durva és sértő a különböző etnikumú emberekre nézve.

Previous post

Már legalább 40 ezren aláírták a Google melegellenes applikációja elleni petíciót

Next post

Nemzeti LMBTQ Művészeti Központ nyílik az Egyesült Államokban