Kultúra

A Bridgerton leszbikus színésznőjét óvták a coming outtól

A Sarolta királynét alakító Golda Rosheuvel inkább nem dolgozna egy olyan iparágban, amelyik nem fogadja el őt.

 

A Netflix óriási sikerű sorozatában, A Bridgerton családban a nyíltan leszbikus Golda Rosheuvel alakítja III. György király feleségét. Sarolta királyné személye egyébként is annyira érdekes, hogy a karakter saját előzménysorozatot kap.

A Variety podcastjában Rosheuvel arról beszélt, hogy pályája elején egy szintén leszbikus rendező óvta őt a coming outtól. Amikor szóba került, hogy az interjúkban legyen-e őszinte a magánéletével kapcsolatban, és beszéljen-e nyíltan az orientációjáról, akkor a válasz egy határozott nem volt.

“Ezt semmiképpen sem szabad megtenned. Tönkreteheti a színészi karrieredet”. Én azonban inkább veszítek el egy állást, minthogy ne legyek hű ahhoz, aki vagyok. Inkább nem dolgozok egy olyan iparágban, amelyik nem fogad el engem. Engem nem így neveltek.

 

Nem értette a kapott a tanácsot, és zavarta, hogy még egy nyíltan leszbikus rendező is ezt az álláspontot képviseli.

Bár korábban is voltak filmszerepei és játszott sorozatokban, az Egyesült Királyságban főleg színházi szerepei kapcsán volt ismert Rosheuvel. Párja az író Shireen Mula, aki szerint a láthatóság szempontjából már önmagában az óriási dolog, hogy a guyanai-brit leszbikus színésznő alakíthatja Sarolta királynét.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb