Divat

A biztonságos szexért kampányol Jean Paul Gaultier

 

Limitált kiadású zoknikkal jelentkezett a legendás Jean Paul Gaultier. A “Safe Sex Forever”, azaz “Mindörökké biztonságos szex” feliratú zoknik a divattervező 1996-os tavaszi-nyári kollekciójának üzenetét ismétlik, így utalva Jean Paul Gaultier egész karrierjén át tartó harcára ezen ügyért.

Az eladásból származó minden profit egy HIV/AIDS ellen küzdő szervezethez, a Sidactionhoz kerül. A “Safe Sex Forever” zoknik a hivatalos oldalon érhetőek el.

“Az AIDS elleni harc mindenekelőtt egy személyes történet: ez a küzdelem nagyon közel áll a szívemhez. Akkor találkoztam a megpróbáltatással, amikor a betegség elvitte az egyik barátomat. Még emlékszem arra, hogy az elején milyen ellenszenvvel fordultak a betegek felé. Ezt mindig is visszataszítónak találtam, hiszen tudtam, hogy bárki érintett lehet egy napon. A fiatalokhoz szeretnék szólni, és fel akarom hívni a figyelmüket a betegségre, mert ők azok, akik mindig úgy gondolják, hogy a HIV/AIDS őket nem érintheti”

 

– nyilatkozta Gaultier. A francia Sidaction az 1994-es alapítása óta azért dolgozik, hogy összehozza a tudományos és a szociális szervezeteket. A Sidacion által összegyűjtött pénzt Franciaországban és szerte a világon élő HIV fertőzött, AIDS-ben szenvedő betegek életét segítő programok és szervezetek felkutatására és támogatására költik, ráadásul a Sidaction az egyetlen olyan HIV/AIDS ellenes szervezet Franciaországban, amely a kutatást is aktívan segíti.

Messze nem ez az első alkalom, hogy Gaultier a hírnevével a HIV/AIDS elleni küzdelmet támogatja. Tavaly például a kék-fehér matrózcsíkos, csókos szájjal díszített maszkok, a „mariniere” maszkok eladásával segítette a szervezetet.

fotó: Nicolas Coulomb

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb