Itthon

A bíróság helyreigazításra kötelezte a szivárványcsaládokról hazudozó portált

 

Január elején a magát egyházi portálként meghatározó vasárnap.hu egyik szerzőjének, Mészáros Józsefnek gyomorforgató módon sikerült – vélhetően csupán tudatlanságból fakadó – tucatnyi valótlanságot összehordania a szivárványcsaládokról. Ez a cikk azonban annyira mélyre süllyedt, hogy utóbb a Facebookról is eltüntették, és a megtámadott magyar család is helyreigazítást kért.

A vasárnap.hu erre nem volt hajlandó, helyette sértett szerkesztőségi állásfoglalást tettek közzé többek között arról, hogy törölnek minden olyan kommentet, amely felhívja a hazugságaikra a figyelmet. Emellett újabb „leleplező” anyagot szenteltek a szivárványcsaládoknak, ebben megszólaltatva dr. Pécsi Rita neveléskutatót is.

Ezek után Pál Marci és Hanol Ádám a Háttér Társaság segítéségvel jogi útra terelte az ügyet. Ahogy arról a Szivárványcsaládokért Alapítvány most beszámol, a Fővárosi Törvényszék elsőfokon a megtámadott családnak adott igazat, és helyreigazításra kötelezték az internetes oldalt.

Sebián-Petrovszki László országgyűlési képviselő korábban írásban érdeklődött a Miniszterelnökségnél arról, hogy miért támogatja a kormány a gyűlöletkeltő anyagokat publikáló portált működtető alapítványt. Erre pedig azt a választ kapta Orbán Balázstól, hogy magyar kormány szerint a homofób uszítás a szólásszabadság része.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb