Életmód

A 86 éves Attitude olvasó ledobta ruháit, hogy megmutassa: ma is büszke a testére

Az Attitude magazin márciusi száma az egészséges testképpel foglalkozik. 18 és 80 év közötti férfiakat kértünk meg, hogy szabaduljanak meg ruháiktól, és bizonyítsák be, hogy sosincs késő jól érezni magadat a bőrödben.

Hugh

A linkre kattintva megtekintheted a testüket büszkén vállaló úriembereket, de most hallgassuk meg a 86 éves Hugh történetét:

1945-ben otthagytam a sulit, és egy bútorboltban kezdtem dolgozni. 14 éves voltam ekkor. Egészen tavalyig, tehát 72 éven keresztül szünet nélkül dolgoztam! Ifjú koromban nem volt semmiféle testképzavarom, mert mindenki ellenállhatatlannak talált. Sosem sportoltam megszállottan, de mikor 1958-ban tanárnak álltam, minden nap biciklivel jártam dolgozni, és mivel az iskola körülbelül 30 kilométerre volt tőlem, hetente mintegy 300 kilométert tekertem.

Ez az egész „kondizzunk” őrület új jelenség. Akkortájt mindenki gyalog járt a munkahelyére, és nem volt szükség külön mozgásra. Mikor megjelentek a gépjárművek, minden megváltozott.

Mindig is magabiztos, mi több, nagyképű voltam a testemmel kapcsolatban. Talán mert mindig olyanok között voltam, akik csodáltak engem, és vágytak rám, és ez bizonyos önbizalmat kölcsönözött nekem.

Továbbá az önbizalmam onnan is ered, hogy tudom ki vagyok, és mit akarok. Nem akarok megmászni minden hegyet, maratonokat futni le vagy átúszni az Angol csatornát. Nincs más vágyam, csak kihasználni a London belvárosában kínálkozó művészi és kulturális közeget.

Az Egyesült Királyság meleg társadalma megszállottan arra törekszik, hogy fiatalos maradjon a külsejük. Az ifjúság és a minden féle bájat vagy kifinomultságot nélkülöző szépség azonban üres, és egy idő után borzasztóan fárasztó. Az a fontos, mi van a fejedben, nem pedig, hogy mi van a lábad közt. Ez a legvonzóbb: egy értelmes ember.

Most 86 évesen kijelenthetem: még sosem voltam ilyen boldog. Azt csinálom, amit akarok, és nem fáj semmim sem. Még a térdem és a csípőm sem sajog. Fitt vagyok és egészséges, mi kell ennél több?”

Previous post

Gladys Bentley, az alkoholtilalom leszbikus dívája

Next post

Történelmi mélyponton az új HIV-fertőzöttek száma New Yorkban