Hírek

A 8 legcukibb állatfaj, amelynek tagjai gyakran vonzódnak saját nemükhöz

Gondoljunk bele, mennyire egyszerű lehet melegnek lenni állatként. Nincsenek törvények, amik az ember állat jogait sértenék; senki sem bírál; és persze folyton pucéran lehet rohangálni. Nekik persze nincsenek Pride-jaik, se nagyszabású esküvőik, de azért elég jól elvannak – legalábbis az alábbi képek tanúsága szerint mindenképpen.


gaybirds
Pingvinek
A hím pingvinek időnként egy párt alkotnak, és együtt nevelik fel az utódokat – a jelenségre mind a vad, mind pedig a fogságban tartott példányoknál találhatunk példát. A kenti állatkertben élő Kermit és Jumbs olyan jó munkát végzett, hogy nemrég “a legjobb pingvinapukáknak” kiáltották ki őket.

queer_animals_02
Bonobók 
Ha van olyan állat, aminek a bőrébe valószínűleg bármilyen körülmények között szívesen bújnánk, azok a bonobók. Ezek a békés kongói emberszabásúak nagyjából három dologgal töltik a mindennapjaikat: esznek, alszanak és szexelnek, nemre való tekintet nélkül, amolyan “mindenki mindenkivel” alapon. A kutatók szerint így alakítanak ki bensőséges viszonyokat.
Necking-Giraffes
Zsiráfok
A hímnemű zsiráfok is gyakran találnak egymásra. A Yale Egyetem kutatói szerint többször is megfigyelték, hogy a hímek szexuális izgalomkeltés céljából egymáshoz dörgölték a nyakukat, a nőstények pedig közben hoppon maradtak.
img_201406291621036704
Fekete hattyúk
Kutatások szerint éves átlagban a fekete hattyú-párok 20%-a hímnemű egyedek trásulásából jön létre. Némelyik párok egész életükben együtt maradnak, míg mások egy nőstény bevételével az utódnemzést is biztosítják, és így élnek együtt hárman, boldogan.
queer_animals_05
Palackorrú delfinek
Egy 2012-es kutatás során, amiben 120 palackorrú delfin viselkedését vizsgálták, általános jelenség volt, hogy a hímek biszexuális és homoszexuális tendenciákat is mutattak. A bonobókkal ellentétben az ő szerelmi életük egyáltalán nem békés: a delfinek valódi hisztikirálynők.
queer_animals_06
Elefántok 
A hím elefántok körében is több megfigyelés tanúskodik arról, hogy gyakran egymás hátára másznak, mintha párzanának, és csókolóznak is: beledugják ormányukat a másik szájába. A meleg elefántkapcsolatok nagy része rövid időtartamú, de vannak köztük évekig tartók is.
Img50224-HenryHoldsworth_Web
Juhok
A kosokra is jellemző, hogy inkább hím társaikat választják a nőstényegyedek helyett. A kutatók érdekes eltéréseket fedeztek fel a meleg birkák agyában: az ő hipotalamuszuk majdnem kétszer akkora, mint hetero kostársaiké, és csaknem akkora, mint a hetero nőstényeké.
Great Flamingo
Flamingók
A pingvinekhez hasonlóan a flamingófiúk is gyakran vállalkoznak közös gyerekvállalásra. Egy angliai állatkert egyik flamingója annyira szeretett volna utódot, hogy többször kilopta a fészkekből a tojásokat. Amikor az egyik csibét a biológiai szülei magára hagytak, a gondozók Fernando és Carlos, a meleg flamingópár gondjaira bízták a kicsit. A család azóta is boldogan él!
Forrás: Advocate
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb