Színes

95 éves korában coming outolt a baseballjátékos, aki a filmeseket is megihlette

Az új csapat tagjai a 2022-es sorozatból / fotó: Amazon

 

Az 1943-1954 között létező amerikai női baseball-ligának állított emléket az 1992-es Micsoda csapat! című film Geena Davis, Tom Hanks és Madonna főszereplésével. A filmeseket több egykori játékos munkássága is megihlette, köztük volt a most 95 éves Maybelle Blair is, akinek becenevét a filmben Madonna viselte. A 30 évvel ezelőtti mozifilmre építve készített sorozatot az Amazon, amit idén augusztusban fognak bemutatni. A Tribeca Film Festival nézői már láthatták, és a sorozathoz kapcsolódó eseményen coming outolt Blair, aki először beszélt nyilvánosan az orientációjáról.

 

 

„Azt hiszem, ez egy nagyszerű lehetőség ezeknek a fiatal lány játékosoknak, hogy rájöjjenek, nincsenek egyedül és nem kell elbújniuk. Én 75-85 évig rejtőzködtem, és gyakorlatilag ez az első coming outom.”

Blair azt is hozzátette, egykor azt hitte, ő az egyetlen leszbikus a világon, és azt gondolta, valami nincs rendben vele, amiért egy lányba szeretett bele középiskolás korában. „Nagyon rossz volt, mert a mi időnkben nem merted volna ezt elmondani a családodnak, vagy bárkinek…”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb