Hírek

8 ausztrál törvény, ami hatályos, miközben az egyenlő házasság még mindig nem

Ma zárul le a népszavazás, amelynek keretében az ausztrálok eldöntik, törvényessé váljon-e náluk is az azonos nemű párok házassága. Az évek óta tartó politikai és közéleti vita végéhez érve a Pinknews összeszedett pár helyi és országos törvényt, amelyek Ausztráliában a mai napig hatályosak és amelyek mellett joggal merül fel a kérdés – az egyenlő házasság akkor miért nem?

  1. Megengedett a szabadban vizelés, de csak abban az esetben, ha nincs mellékhelyiség a közelben és csak a gépjárművünk bal hátsó kerekére.
  2. 1946 óta Nyugat-Ausztráliában egy személy nem birtokolhat 50 kilogrammnál több burgonyát.
  3. Dél-Ausztrália és Victoria államokban tilos postagalambot fogni, rajta sérülést okozni, vagy megölni. A szabályozás kifejezetten a postagalambokra vonatkozik.
  4.  Noha a fiatalkorúaknak tilos dohányárut, óvszert és alkoholt vásárolniuk, használatuk számukra megengedett.
  5. Ausztráliában törvény tiltja, hogy őrizetlenül hagyott gépjárműben hagyjuk a hozzá tartozó slusszkulcsot. Joggal merül fel a kérdés, ezt miért kell tiltani? Nem magától értetődő?
  6. Az ausztrál bárok elméletileg kötelezve vannak rá, hogy istállót tartsanak fenn a lóval érkező vendégek részére, valamint biztosítani kell az állatok élelmezését is.
  7. Dél-Ausztráliában és Tasmania szigetén akár 500 ausztrál dollár bírság is kiszabható arra, aki úgy ad fel hirdetést elveszett értéktárgyról, hogy külön kiköti, nem tesz fel kérdést a visszaszolgáltatónak.
  8. Szintén Dél-Ausztráliában akár 10 ezer ausztrál dollár bírság is kiszabható arra, aki megzavar egy esküvőt, vagy temetést.

 

Rainbow party header banner
Previous post

Rózsaszín jelmezben halloweenezett a kanadai miniszterelnök fia

Next post

Történelmi este Amerikában - Két transznemű nő is győzött a választásokon