Hírek

72 évesen bújt elő a kínai transznemű néni és nem is lehetne boldogabb

Xin Yue felesége és lánya teljes támogatását élvezve idén februárban nemkorrekciós műtéten esett át. A kínai egészségügyi hatóságok 2009-ben bevezetett szabályozása értelmében a transznemű emberek közvetlen hozzátartozóinak beleegyezése kell ugyanis ahhoz, hogy az illető a műtétnek alávethesse magát.

hirdetés

Lánya nagyon jól kezelte idősödő édesapja döntését, még viccelődött is vele, hogy mostantól két anyukája lesz. Ugyanígy támogatóan lépett fel Leng Rui, Xin felesége is. “Nem gondoltam bele túl sokat. Csak azt akartam, hogy boldog legyen” – nyilatkozta Leng a Southern Metropolis Daily-nek.

Xin hagyományos családban nőtt fel. Két idősebb bátyja volt, az ő születésekor édesapja és édesanyja lányt vártak. Rendszeresen színes, lányos ruhákba öltöztették és Erguniangnak, azaz “második lánynak” becézték.

Xin 2000-ben történt nyugdíjazása után kezdett el foglalkozni a transzneműség témájával, elsősorban online tájékozódott és nagyon sok támogatást kapott a vele chatelőktől. De így is voltak önmaga elfogadásának nehéz periódusai, egy időben depresszióval is küzdött és pszichológus próbálta “meggyógyítani”. A műtét óta azonban egészen más szemmel látja a világot.

A jövőben a feleségem és én akár nővéreknek is hívhatjuk egymást. Ugyanúgy együtt fogunk élni” – mesélte az előttük álló időszakról. “A bőröm még mindig puha, mint egy húszas éveiben járó nőnek. Nem érzem magam többnek harmincnál és akár száz éves koromig is elélhetek.

Previous post

Dél-Szudán leállítja a gyerekek besorozását, ha továbbra is kivégezhet melegeket

Next post

Sorra tüntetik el és végzik ki a melegeket a csecsenföldi hatóságok