Hírek

60 azonos nemű pár kelhetett egybe törvényesen Puerto Rico szigetén

Hetekkel azt követően, hogy Puerto Rico kormányzója, Alejandro Garcia törvényessé tette az azonos neműek házasságát a karib-tengeri szigeten, vasárnap délután 60 leszbikus és meleg pár mondta ki a boldogító igent San Juan fővárosban. Volt közöttük olyan is, akik már több, mint negyven éve élnek együtt.

A főszervező úgy fogalmazott, hogy a tömeges esküvő “a szerelem diadalának ünnepe.” Conde nem most először tett rengeteg a sziget meleg és leszbikus állampolgáraiért, korábban ő volt az, aki pert indított Puerto Rico ellen, amiért törvényes keretek között nem vehette el szerelmét.

Puerto Rico az Amerikai Egyesült Államok társult állama, viszonylagos függetlenséggel rendelkezik, de nem választ saját elnököt, hanem az Egyesült Államok többi államához hasonlóan, itt is kormányzót választanak. Az elnöki köztársaság vezetője tehát a kormányzó, illetve közvetetten az Amerikai Egyesült Államok elnöke, jelenleg Barack Obama.

Mutatunk pár Instagram-fotót a hétvégi történelmi jelentőségű rendezvényről:

Congrats Zulma & Yolanda, plaintiffs in our #PuertoRico marriage case, who got married last week! #IgualdadBoricua #LGBT

Lambda Legal (@lambdalegal) által közzétett fénykép,

 

 

Dazzling array of officiants of all faiths performing marriages in #PuertoRico today. #IgualdadBoricua

Lambda Legal (@lambdalegal) által közzétett fénykép,

Congratulations Iris & Maritza, clients just married in #PuertoRico! #IgualdadBoricua

Lambda Legal (@lambdalegal) által közzétett fénykép,

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb