Hírek

58 meleg férfit tartóztattak le egy kelet-ázsiai rendőrségi razzia során

Pár hónappal azután, hogy 141 férfit letartóztattak az indonéziai Dzsakartában egy, a melegek körében népszerű fitnesz központban, a rendőrség a hétvégén ismét lecsapott a délkelet-ázsiai fővárosban. A hatóság egy férfiak által látogatott szaunában tartott razziát, amely során 51 vendéget – közöttük hat külföldit is – és a személyzet tagjai körül 7 embert tartóztattak le.

Indonézia

A hivatalos közlemény szerint a szaunát az épület lakói jelentették fel, mondván ott tiltott prostitúció folyik. Információk szerint a letartóztatott összesen 58 férfi közül végül hat ellen emeltek vádat a pornográfia ellenes törvény megszegése miatt. Büntetésük hat évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Indonézia az elmúlt egy évben azzal került a nemzetközi figyelem középpontjába, hogy Aceh tartományában rendszeressé vált a felnőtt meleg férfiak botozása. Nem egy alkalommal videó is készült a kínzásról. A felháborodás hatására a tartományi elöljáróknak azonban elképesztő módon nem az volt a reakciója, hogy leállítják az eljárást, hanem titkosítását tervezik.

Szintén Indonéziában fordulhatott az elő idén tavasszal, hogy egy egyetem beiratkozás előtt minden diákját írásban nyilatkoztatja arról, hogy nem tagja az LMBTQ közösségnek.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb