Hírek

57 évesen coming outoló fiát tagadta ki az idős édesapa

A Huffington Postnak írt vendégcikkben osztotta meg coming out történetét Jake McPherson. Jake idén év elején, 57 évesen mondta el édesapjának, hogy meleg. Sajnos a 90 éves férfi egyáltalán nem fogadta jól a bejelentést.

Erről a homoszexualitás dologról van szó” – idézi fel apja január eleji, telefonba intézett szavait. “Anyád és én nem tudjuk megbocsájtani. Soha, semmilyen formában ne keresd velünk a kapcsolatot többé.

Oka van annak, hogy Jake mostanáig nem merte megosztani apjával szexuális orientációját. Már tinédzserként látta apja homofób oldalát – nem titkolta például, hogy egyetért az LMBTQ-közösség ellen uszító politikusokkal.

 

Jake McPherson

 

Így Jake úgy döntött, eltitkolja homoszexualitását. Nemcsak apja, de az egész világ elől. Megnősült, gyerekei születtek. 1998-ban, 35 évesen mondta el feleségének, hogy a férfiakhoz vonzódik. Az asszony megértő volt és igyekezett mindenben támogatni kedvesét. A gyerekeknek akkor úgy döntöttek, hogy nem mondják el, mert nagyon fiatalok voltak még. 2001-ben édesanyjának is elmondta és bár a következő 19 évben erről soha nem esett szó, feltételezte, hogy rajta keresztül apja is tudja.

Édesapja végül úgy értesült, hogy iPhone-t kapott egyik unokájától és Facebookra regisztrálva látta fia melegséggel kapcsolatos bejegyzéseit. Szembesítette vele és Jake nem tagadta. Nem sokkal ezután jött az a bizonyos telefonhívás, amely miatt Jake-nek a következő hónapokban rendszeresen voltak rémálmai. Elmondása szerint a család többi tagjától és különösen gyermekeitől érkező rengeteg szeretet segített átvészelni ezt az időszakot.

És noha demens édesanyja el van tiltva tőle, idén születésnapjára kapott tőle egy képeslapot, amelyben kézzel írva ennyi állt: Szeretlek. “Megőrzöm ezt a gyönyörű lapot, ami mindig emlékeztet majd arra, hogy a szíve mélyén ugyanúgy szeret.

 

Previous post

Az arcod a vászon - Férfismink: titkos fegyver a magabiztos megjelenéshez a mindennapokban

Next post

A nyár itala: a gin tonic