Életmód

57 éves melegként csak fiatal heteró pasik érdekelnek – Miért vagyok egyedül?

Meglepő problémáról számol be a Guardian lelkisegély rovata. A saját neméhez vonzódó levélírónak vajon mennyire egyedi a problémája?

 

“57 éves meleg férfi vagyok és még soha nem volt kapcsolatom. Azt hiszem, tudom az okát: csak a fiatal férfiak vonzanak, durván 18-35 között. Mindig is egy hűséges, életre szóló társra vágytam, de a fiatal férfiak is megöregszenek, szóval hogy lehetne jövője a kapcsolatnak? A barátaim azt mondják, legyek reális és keressek egy korban hozzám illő társat. De hát miért nem veszik észre, a kor legalább annyira számít, mint a nem! Nem tudok arról fantáziálni, hogy egy velem egykorúba szeressek bele. Ráadásul taszítanak a melegek. Egész életemben én voltam a harmadik személy a szerelmi háromszögekben. Én beleszerettem egy férfibe, de ő egy nőbe volt szerelmes. Néhány ilyen szerelmi háromszög kiállta az idő próbáját. De én még mindig várom azt a kapcsolatot, ahol nem engem tolnak félre.”

 

A fenti élethelyzetre talán magyarázat lehet, hogy a levélíró korosztályát a társadalom még rejtőzködésre kényszerítette. Ha fiatalként nem volt lehetősége megélni a vágyait és próbálkozni a párkereséssel, egyedül maradva idővel irreális elvárások alakulhattak ki a leendő partnerrel kapcsolatban.
Mindenesetre hasonló helyzetben érdemes lehet szakember segítségét is kérni, és nem egyedül küzdeni a problémával. Ez valószínűleg hatásosabb is lesz, mint egy lelkisegély rovatban a kommentelőktől várni a megoldást.

 

Ha úgy érzed, lehet, hogy segítségre van szükséged, ne feledd, van hová fordulni.

 

Previous post

Koreai horrordiéta - Han Kang: Növényevő

Next post

Az orosz melegpropaganda-ellenes törvényhez kell alkalmazkodnod, ha blogolni akarsz