Nagyvilág

56 férfit dugtak rács mögé egy meleg buli után Indonéziában

Dzsakarta egyik szállodájába szervezett meleg bulit kilenc férfi augusztus 29-én. Az éppen zajló rendezvény miatt valaki feljelentést tett, a kiérkező hatóságok pedig mindenkit letartóztattak, akit a helyszínen találtak, összesen 56 embert.

A letartóztatásokra az úgynevezett pornográfia ellenes törvényre hivatkozva került sor, amelyet a hatóságok elfogadása óta arra használnak fel a mohamedán többségű országban, hogy az LMBTQ-közösség tagjait félemlítsék meg vele. Az Amnesty International Indonesia igazgatója, Usman Hamid a sajtó érdeklődésére elmondta, hogy a letartóztatások mindenféle jogi alapot nélkülöznek és a férfiak ártatlanok az ellenük felhozott vádpontokban, veszélyt pedig egyáltalán nem jelentenek senkire.

 

 

Az indonéz igazságszolgáltatás azonban máshogy gondolja: Yusri Yunus, a fővárosi rendőrfőkapitányság szóvivője közölte, hogy bár 47 résztvevőt a razzia után elengedtek, a 9 szervezőt a már említett törvény értelmében feljelentik és akár 15 évnyi szabadságvesztést is kaphatnak büntetésül.

Senkit nem lenne szabad vélt vagy valós szexuális orientációja és nemi identitása miatt letartóztatni. A rendőrségnek mindenki biztonságát kéne szem előtt tartania, nem pedig további diszkriminációt szítani” – tette hozzá Hamid. Az Amnesty International a vádlottak szabadon bocsájtását és az ellenük hozott vádak ejtését követeli.

Hasonló méretű razziára utoljára 2017-ben került sor Indonéziában:

 

58 meleg férfit tartóztattak le egy kelet-ázsiai rendőrségi razzia során

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin