Hírek

53 meleg férfit tartóztattak le egy afrikai országban, ketten elmenekültek

53 férfit tartóztatott le a rendőrség egy nigériai motelben, miután az ott dolgozók feljelentették őket. Nigériában a homoszexualitás illegális, így a házibulik azon ritka események egyikei, ahol a meleg férfiak önfeledten találkozhatnak és szórakozhatnak.

A letartóztatottakat meleg esküvő tartásával vádolják, valamint “konspiráció, törvénytelen gyülekezés és törvényellenes közösséghez tartozás” vádjában is kimondhatják bűnösségüket.

hirdetés

A rendőrségi rajtaütés elől csupán két fiatalembernek sikerült elmenekülnie a Zaria Motelből. Ők jelenleg gyakorlatilag az életükért futnak, emberjogi szervezetek folyamatosan tartják velük a kapcsolatot, a nevüket és fotójukat azonban érthető okokból nem hozzák nyilvánosságra.

Bail Alimi nigériai LMBT-jogi aktivista feldúltan nyilatkozott az esetről és jogsértőnek tartja a több tucatnyi férfi letartóztatását. “A gyülekezés szabadsága mindenkinek joga. Semmilyen törvényt nem sértettek meg.” A férfi alapítványa adománygyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy az összes letartóztatottért ki tudják fizetni az óvadékot.

Previous post

"Mindenki életében eljön a pillanat, amikor az álmait meg akarja osztani valakivel" - Egy 34 éve együtt élő skóciai meleg pár története

Next post

Hodor nem tartja az ajtót a homofóboknak