Életmód

5 randizási tipp HIV pozitív fiúknak

A HIV-fertőzéssel frissen diagnosztizált fiúk számára kevés zavarba ejtőbb gondolat van, mint vajon hogyan térnek majd valaha is vissza a “húspiacra”, vagy szebb szóhasználattal élve a randevúk világába? Hiszen ugyanaz az ember maradtál, mint előtte. Ugyanazok a dolgok érdekelnek, ugyanazokat a dolgokat szereted, ugyanahhoz van tehetséged, mégis a lehetséges jövendőbelid talán máshogy néz majd rád?

Semmi sem áll távolabb az igazságtól. Ugyanolyan értékes vagy, csak talán kell kis idő, hogy tudatosítsd magadban. Addig is itt van öt randizós tippünk számodra.

Closeup portrait, young disturbed, distressed employee in blue shirt striped tie, exhausted, resting head on seat, worried about something, about to collapse. Staring out in space

  1. Ne szégyelld magad

Várható, hogy elbizonytalanodsz magadban. Idő kell ahhoz, hogy meg tudd beszélni a HIV-státuszodat a lehetséges jövendőbeli barátoddal. De soha ne szégyelld magad, mert nincs rá okod. HIV-pozitív fiúval randizni csak másfajta logisztikát kíván, nem a hibáid túlmisztifikálását.

randi2

       2. Semmit se siess el

Ahogy nem szabad visszafognod magad, ugyanúgy ne is kapkodj el semmit, csak azért, mert azt hiszed révbe értél. Először is, könnyen előfordulhat, hogy HIV-státuszod miatt magányosnak és nemkívánatosnak érzed majd magad. Talán azt hiheted egy kapcsolat majd segít túljutni ezeken az érzéseken. Nem igaz. Ha van valami, ami ellentétes hatást válthat ki, az pontosan az, ha fejest ugrasz egy átgondolatlan párkapcsolatba. Az egyedüllét kihívásokkal jár, de a nem megfelelő fiúval együtt lenni meg maga a pokol.

randi3

     3. Csak mert elfogad, ne próbáld jobban szeretni

Semmi szívességet nem tesz neked azzal, hogy elmegy veled randizni, úgyhogy ne is kezeld miatta máshogy. Túl gyakran fordul elő, hogy HIV-pozitív fiúk úgy tesznek, mintha nagyon szerencsések lennének azzal, hogy találtak valakit, csak azért, mert elfogadja őket olyannak, amilyenek. Hajlamosak így rossz kompromisszumokba, számukra boldogtalan kapcsolatokba belemenni. Nem szabad!

randi4

     4. Ne korlátozd az ismerkedést kizárólag HIV-pozitívakra

A státuszod nem határozza meg, ki is vagy te, sem azt, kikkel szabad ismerkedned. Egy párkapcsolatnak teljesen másról kell szólnia, mint arról, vajon ugyanazokat a gyógyszereket szeditek-e. A mai kezelési lehetőségek mellett a HIV nem kell, hogy elzárjon téged HIV-negatív társaidtól, sem hogy megnehezítse a szív választását. Inkább építkezzetek belőle!

randi5

     5. Ne kérdőjelezd meg saját értékeidet

Ha nem hiszel abban, hogy főnyeremény vagy, hogyan várhatnád el ugyanezt bárki mástól? Ha esélyt akarsz adni egy párkapcsolatnak, először is tudatosítanod kell magadban, hogy ugyanolyan értékes, érdekes ember maradtál, sőt talán így még inkább az vagy. A HIV-státuszod nem semlegesíti a többi tulajdonságodat, amit a képzeletbeli asztalhoz hozol.

Forrás: Advocate


Magyarországon az elmúlt harminc évben 2845 HIV-fertőzöttet regisztráltak, ebből tavaly 270-et. Eddig ez a legmagasabb éves szám. Ráadásul ez valószínűleg nem a betegek valódi száma, mert évekig lehet tünetmentes valaki és ha nem megy el szűrésre, sokáig maga sem tudja, hogy fertőzött.

A gyógyszerét rendszeresen szedő, kezelt, fizikai és mentális egészségére és életmódjára odafigyelő, bizonyos feltételeket betartó HIV-fertőzött nem fertőz tovább. Ezért is kell tesztre járni, mert az időben diagnosztizált és megfelelően kezelt HIV-fertőzött nem csak ugyanannyi ideig él, mint a nem fertőzött társai, de nem is fertőzi tovább a többi embert.

Cikkünk arról, hogyan válhatsz HIV-fertőzötté, valamint arról, mik a fertőzés utáni következő lépések, a linkekre kattintva olvashattok.

hirdetés
Previous post

Nem csak a húszéveseké a világ

Next post

Nemsokára szavazzák a bejegyzett élettársi kapcsolatot