Lifestyle

5 ígéretes brand, amelyeket érdemes bekövetni 

Szerintem már részletezni is felesleges, hogy a 21. századi embert a legtöbb hatás az online világban éri. Nincs ez másképp a divat, valamint a művészet témakörében sem. Ráadásul az Instagramon már érdeklődési kör szerint kínálja számunkra az alkalmazás  a legrelevánsabb tartalmakat. Természetesen ebből a hullámból én is alaposan kiveszem a részemet, hiszen divatújságíróként sok esetben ezen a platformon találnak meg márkák és fordítva. Habár a korábbi írásaimhoz képest most egy picit rendhagyó témát boncolgatok majd, kétségtelenül a hétköznapjaink és sokunk számára a munkánk tekintetében egyaránt meghatározó topik következik. Elvégre ha jól sejtem, akkor már veletek is előfordult, hogy az Instagram-feedet szemlélve egy-egy régóta vágyott ruhára vagy kiegészítőre bukkantatok, aztán elkezdődött a kutatás az adott márka után. Ugye, ismerős?

Írásomban olyan ígéretes brandeket mutatok be, amelyeket érdemes követni. Összeállítottam egy listát, amelyen öt olyan tehetség szerepel, akiket talán még nem ismertek, pedig biztosan sokat hallunk még róluk. Néhány esetben pedig csak remélni tudom, hogy férfiaknak szánt kreációkat is alkotnak majd. Lássunk is neki!

Common Leisure

A Common Leisure elnevezésű márkára talán három-négy hónappal ezelőtt találtam rá véletlenül. Először csak az egyik kabátjukat nézegettem, és így jutottam el a brand Instagram profiljához. Szerencsére tartalomból és képekből nincs hiány a magáról még nem sokat eláruló csapat oldalán. A Common Leisure saját elmondásuk szerint egy olyan high fashion brand, amely átértékeli és újraértelmezi a divat életkortól és nemtől független vonulatát. Ez a fajta hitvallás egyébként egyre népszerűbb a friss márkák esetében, ami szerencsére komoly nyitottságot is mutat azok megálmodóinak részéről. Imádom!

Instagram-profil: @commonleisure 

 

 

Zizi Donohoe Fourrures

A Zizi Donohoe Fourrures profiljára már korábban is olykor-olykor rátévedtem, aztán körülbelül két-három hónappal ezelőtt Bryanboy posztolt egy elég izgalmas szettet, ahol a márka egyik kiegészítőjét viselte. Akkor szembesültem Zizi Donohoe papucsaival, amelyek rögtön felkeltették bennem a birtoklási vágyat. Habár már lassacskán kifutunk a nyárból, az előrejelzések szerint az ősz meglehetősen nyárias lesz, így nincs veszve minden remény.

Instagram-profil: @zizidonohoe 

 

VAVA eyewear

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem általában nehéz megfelelő szemüvegekre lelnem, így kifejezetten nagy örömmel és boldogsággal töltött el, amikor rátaláltam a VAVA eyewear kreációira. Mindenekelőtt a formavilág az, ami igazán megfogott a szemüvegeikben. Egyszerre futurisztikus, letisztult és stílusos, ráadásul van valami kicsit tekintélyt parancsoló is a vonalvezetésükben. A kollaborációkkal is foglalkozó márka egyik legfőbb inspirációs forrásai a poszt-indusztriális világ és a zene, például a ’80-as évek techno-hulláma. Mindemellett az ún. genderless kreációról híres RAD HOURANI márkával való együttműködésük egyszerűen páratlan volt.

Instagram-profil: @vavaeyewear 

 

Daniel Gregory Natale

Daniel Gregory Natale munkássága talán az egyik legfigyelemreméltóbb az itt felsorolt tehetséges tervezők közül. A New Yorkban élő „concept designer” láthatóan az anyagok virtuóza, hiszen megannyi izgalmas szabászati megoldást, valamint sziluettet találhatunk Instagram-profilján. A hab a tortán, hogy alkotásainak jelentős része kiválóan beépíthető egy ruhatárba (habár nyilván egy bizonyos attitűd és magabiztos jellem kell a megfelelő viselésükhöz). Legutóbbi kollekcióját építészeti elemek inspirálták.

Instagram-profil: @danielgregorynatale 

 

 

Nagy Fanny

Cikkem végére tartogattam egy hazai kedvencet. Nagy Fanny munkái, különösen a legutóbbi vagány kreációk, nagyon tetszenek. Hiába a már-már extrém összhatás, mégsem tűnik vért és verejtéket magával hozó unalmas erőlködésnek, ezzel pedig a magyar divat palettáját is sikeresen teszi minden egyes munkájával gazdagabbá. Az anyagválasztások elég bátrak, amely egyrészt betudható a tervező kezdeti merészségének, de köthető saját útkereséséhez, kísérletezéséhez is. Valójában lehet, hogy mindegy is, mert nekem abszolút bejön!

Instagram-profil: @fannynagy_official 

 

Csalár Bence

Instagram: @studiocsalar 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb