Hírek

47 ezer dollárt gyűjtött a “könyörtelenül meleg” udvar tulajdonosa

Úgy gondolod, hogy néhány vidám és színes üvegből az udvarodon nem lehet baj? Tévedsz. Egy baltimore-i asszony például közfelháborodást váltott ki vallásos szomszédai körében, ám az internet segítségével most 47 ezer dollárja lesz arra, hogy még jobban feldühítse őket. 

A baltimore-i Julie Baker régi színes dunsztosüveget használ fel kertjében világító dekorációként, a színeket ráadásul a szivárvány színeinek sorrendjébe is rendezte. Ezt szúrta ki egyik vallásos szomszédja, aki a lakóközösség nevében névtelen levélben hívta fel az asszony figyelmét arra, hogy az ártalmatlan díszítés bizony sérti környezetét.

A levélben ez állt:

“Az udvara könyörtelenül meleggé vált! Jómagam és a szomszédság más tagjaival együtt arra kérem, hogy tegye udvarát mérsékeltebbé. Ez egy katolikus környék, ahol gyerekek is élnek. Ha fent meri hagyni a dekorációt, értesíteni fogom róla a rendőrséget. A magafajtának illene tisztelni Istent.

Egy aggódó tulajdonos”

relentlessy gay 02

Julie Baker és díszes üvegei a kertben viszont nem ijedtek meg a bigott szomszédságtól. Az asszony inkább úgy döntött, hogy még több szivárvánnyal dobja fel a kertjét, amihez az internet segítségét kérte. Az adománygyűjtő GoFundMe oldalon a következő levéllel indított gyűjtőst kertje felturbózására:

“Szükségtelen megjegyeznem, hogy több szivárványra van szükségem. Sokkal-sokkal többre.

Ezért úgy döntöttem úgy, hogy adománygyűjtésbe kezdek, hogy az otthonom “még könyörtelenebbül meleg” legyen. Ha elegen leszünk, meglátjuk, megtudom-e valósítani azt, hogy szivárványszínű legyen a tetőm.

Hiszen az én láthatatlan, könyörtelenül meleg sárkányomnak stílusosan kell ott fent élnie!

Hogy tiszta legyen: özvegy vagyok négy gyerekkel, a legfiatalabb most jár gimnáziumba és nem fogok engedni a gyűlöletlenek. Ehelyett inkább szeszéllyel, szépséggel, nevetéssel és szeretettel fogom körbecsomagolni a házamat, a kertemet és a családomat.”

relentlessy gay 03

Baker végül 47.000 dollárt gyűjtött össze, ami körülbelül 13 millió forintnak felel meg. Ebből könnyen kijöhet egy új színes tető és néhány színbomba a kertben.

Persze azóta elindult néhány pletyka, miszerint a nőt valójában nem is érte semmilyen atrocitás és valójában csak a pénzgyűjtés céljából rendezte meg a botrányt. De ne felejtsük el, igaz-e a szomszédok botrányos viselkedése vagy sem, az, hogy az emberek végül ilyen segítőkészek voltak a homofóbia ellen, mindenképpen megér egy mosolyt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb