Nagyvilág

4-ből 3 LMBTQ szavazó Joe Bident szeretné következő amerikai elnöknek

Bár egy néhány héttel ezelőtti felmérés szerint a meleg férfiaknak meglepően nagy aránya támogatja Donald Trump újraválasztását – az elnökválasztásra november 3-án, kedden kerül sor -, ennek részben ellentmond a GLAAD által rendelt közvélemény-kutatás, amely a teljes LMBTQ-közösséget bevonva tette fel ugyanezt a kérdést.

A 800 válaszadó 92 százaléka mondta azt, hogy teljesen biztos benne, hogy elmegy szavazni, 80 százalékuk pedig soha korábban ilyen motiváltnak még nem érezte magát. A biztos szavazók 75 százaléka Joe Biden demokrata jelöltet, míg 17 százalékuk Donald Trump republikánus jelöltet támogatja. 5 százalék egyéb párt jelöltjére szavazna, további két százalék pedig nem döntött.

 

Donald Trump és Joe Biden az első elnökjelölti vitán szeptember 29-én

 

Ami az alelnökjelölteket illeti, a Demokrata Párt hasonlóan nagyobb támogatottságot élvez: Kamala Harrisről a válaszadók 50 százaléka van jó véleménnyel, míg Mike Pence jelenlegi alelnökről csupán 13 százalék.

A GLAAD számlálója szerint Donald Trump közel négy éves elnöki ciklusa során legalább 175 alkalommal támadta az LMBTQ közösséget vagy szóban, vagy politikai cselekvéssel. Ezzel szemben Joe Biden négy évvel ezelőtt, még alelnökként meleg párt esketett a saját házában.

Az első elnökjelölti vita – amelyen LMBTQ kérdésekről egyébként egy szó sem esett – megtekinthető YouTube-on, a C-SPAN csatornáján:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb