Hírek

32 év után fogták el a meleg tinédzser gyilkosát

Scott Johnson egy ígéretes jövő előtt álló matematika szakos hallgató volt, aki 1986-ban az Egyesült Államokból Ausztráliába költözött, hogy ott folytassa tanulmányait. 1988-ban, amikor már majdnem doktori képzése végére ért, egy napon váratlanul eltűnt – meztelen holtesttét napokkal később az óceánparton egy szikla tövénél találták meg.

A nyomozás akkor azzal zárult, hogy öngyilkosságot követett el, családja azonban nem nyugodott és 2018-ban újranyittatták az ügyet, gyűlöletbűncselekményre gyanakodva – számol be a BBC.

 

Scott Johnson

 

2019-ben a rendőrség 1 millió dolláros nyomravezetői díjat is felajánlott, amelyet Scott bátyja további egymillióval toldott meg. A módszer hatékonynak bizonyult és a héten Sydney-ben letartóztattak egy embert, akit Scott meggyilkolásával gyanúsítanak. A férfi nem védekezhet szabadlábon, első meghallgatására pedig már most szerdán sor kerül.

A helyi rendőrkapitány, Mick Fuller a sajtónak elmondta, hogy karrierje egyik fénypontja volt, amikor felhívhatta Scott bátyját és szüleit, hogy közölje velük a bíztató hírt.

Rendelkezésre álló adatok szerint a nyolcvanas években legalább 80 meleg férfit gyilkoltak meg hasonló módszerrel Sydney környékén. “Bízom benne, hogy a többi áldozat családja vigaszt talál majd abban, ami ma történt” – nyilatkozta Scott testvére, Steve.

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb