Lifestyle

30 éves a La Demence

2019. október végén 30. születésnapját ünnepelte Európa egyik legnépszerűbb meleg partisorozata, a La Demence. Az egész hétvégét felölelő hatalmas eseményen több mint 10.000 vendég vett részt 84 országból. Ebben a buliban mindenki megtalálta a számítását a hihetetlen sokszínűségben: legyél maci, nyunyó, fetisiszta, sportos, vagy daddy, senki nem fog kinézni a táncparkettről.

Az évfordulós hétvége

A La Demence minden évben október utolsó napjaiban ünnepli a születésnapját, lehetőleg minél közelebb a november 1-jei ünnepnaphoz – hagyományosan addig tart a non-stop buli, ameddig szabadok az emberek, és nem kell dolgozni menniük. Így, ha például november 1-je keddre esik, biztos lehetsz benne, hogy a megelőző péntektől keddig minden egyes nap készülnek a szervezők valamilyen bulival.

A La Demence egy kis brüsszeli klubból indult immár 30 évvel ezelőtt – mára a meleg férfiak mekkájává vált, és olyan világhírű DJ-k lépnek fel náluk, mint Chris Bekker (Németország), Pagano (Egyesült Királyság) vagy Andy O’Kean (Svájc).

 

 

A kiváló zenei összeállításokon felül a La Demence lenyűgöző show-val is készül minden partira, ami bármelyik európai melegfesztivált felülmúlja minőségében: táncosok, artisták, légtornászok, drag queenek és go-go boyok csillogtathatják meg tudásukat fények, tűzijáték, sőt, esőgép társaságában.

A központi buli mindig szombaton van, a Palais 12-ben tartják, amelyben egyébként is koncerteket és más szórakoztató eseményeket rendeznek. A Palais 12 15.000-es nézőszám-kapacitásával Belgium egyik legnagyobb fedett rendezvényhelyszíne, amely ráadásul az Atomium, a város legnagyobb látványossága mellett helyezkedik el. A gigantikus építményt (amelyben ma múzeum működik) eredetileg az 1958-as világkiállításra tervezték. Mára kedvelt látványossággá vált, és egyben „hagyományteremtő” ereje is lett: a bulizóknak szinte kötelező vele szelfizni akár érkezéskor, akár induláskor – utóbbi akár télen is előfordulhat fényes nappal.

A hétvégén a többi rendezvényt a Fuse Clubban, egy főként technót játszó éjszakai klubban tartják. A klubot 1994-ben nyitották meg egy bezárt mozi helyén, amiben akár 2000 ember is elfért egyszerre.

 

 

Havi bulik

Az évfordulós hétvégén kívül is tartanak természetesen La Demence-partikat, amelyekre minden hónapban sor kerül többnyire pénteken vagy valamilyen munkaszüneti nap előtt. Ezeket a tematikus bulikat szintén a Fuse Clubban rendezik meg. A 3 tánctéren különféle zene szól, így biztosan megtalálod, ami neked való.

Felhívnánk rá a figyelmeteket, hogy a Fuse egyébként nem melegbár, csak havonta egyszer itt szokták tartani a La Demence bulikat, egyébként pedig egy hetero techno-klubról van szó.

Dress code

A La Demence bulikban nincsen dress code, így lehetőséged van olyan ruhát felvenni, amilyet csak akarsz. Akár előre gondosan megtervezett outfitben érkezel, akár csak egy jockstrapet vagy egy harness-t veszel fel (vagy éppen felül semmiben érkezel), a lényeg, hogy jól érezd magad, és olyasmit viselj, ami kényelmes, de szexi.

 

 

Party hard, play hard

Ha már a szórakozásnál tartunk, a La Demence minden eshetőségre felkészülten, tárt karokkal vár: az évfordulós bulin, de egyébként is vannak itt sötétszobák, amelyekben kiélheted a vágyaidat.

A Palais 12-ben 600 négyzetméteres “játszótér” vár a hatalmas tánctér mellett, a Fuse Clubban két sötétszoba vár – egy apró figyelmeztetés, mielőtt odalátogattok: tényleg nagyon sötét van, úgyhogy vigyázzatok a holmitokra. A La Demence deklaráltan támogatja a biztonságos szexet, ezért ingyen óvszert és síkosítót osztanak minden buli előtt.

Germán Henao

További információk a La Demence-ről:

Website: https://www.lademence.com/

Facebook: LA DEMENCE

Instagram: @lademence

További információk Brüsszelről:

Website: https://visit.brussels/

Facebook: https://www.facebook.com/visitbrussels/

Instagram: @visitbrussels

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb