Hírek

29 év után coming outolt partnerével a brit miniszter

Más idők jártak, amikor először találkoztunk, hozzászoktunk egyfajta bezártsághoz. Minden nehezebb volt, a homoszexualitás büntethetősége csak 1967-ben szűnt meg. A melegeket diszkriminálták az iparban és a tudományos életben is” – meséli a brit Képviselőház konzervatív tagja és egyben oktatási miniszter Nick Gibb.

A miniszter azért idézte fel a múltat a The Times magazinnak adott interjúban, mert a héten nyilvánosan is elismerte, nemcsak hogy a férfiakhoz vonzódik, de 29 éve titkolt kapcsolatban él Michael Simmonds-szal, a Populus nevű közvélemény-kutató cég vezérigazgatójával. Az 54 éves Gibb azután mesélt magánéletéről a lapnak, hogy coming outolt családja előtt.

Nick Gibb

A titkolt szerelem azt jelentette, hogy közel harminc éven át egyszer sem mentek közösen rendezvényre, nem vacsoráztak egymás családjánál és a karácsonyokat is külön töltötték. Mindezeknek azonban e bátor lépés után végre vége szakad, a pár november végére esküvőt is tervez.

Az interjúban a politikus köszönetet mond David Cameron miniszterelnöknek “csodálatos szolgálatáért, amelyet az egyenlő házasság érdekében tett“. Édesanyjának múlt héten mondta el, hogy meleg, egy nappal azelőtt, hogy II. Erzsébet királynő megnyitotta volna a soron következő parlamenti ülésszakot.

Először sokkolta a hír, ami érthető az ő korában, de aztán megbarátkozott vele. Nagyon támogató, a  legfontosabb, hogy boldogok legyenek a szerettei, nem számít milyen neművel.” Gibb arról is mesélt, hogy a házasságnak nemcsak érzelmi, de praktikus okai is lesznek.

Ha egyikünk megbetegszik és kórházba kerül, borzasztó érzés lenne, ha nem lehetnénk ott egymásnak. Bejegyzett élettársi kapcsolatra soha nem gondoltunk, úgy éreztük minket is megilletnek ugyanazon jogok, mint bármelyik párt. Ezért is vártunk az egyenlő házasság elismeréséig, bár nem tudtuk részünk lehet-e benne valaha.

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Tiszteletbeli "mackóvá" fogadták egy AIDS miatt elhunyt srác édesapját az AIDS LifeCycle kerékpártúrán

Next post

Egyél bablevest és fotózd le Tarlósnak!