Hírek

26-szor házasodik össze egy leszbikus japán pár külföldön

Két egyetemista egy igazán kreatív ötlettel állt elő annak érdekében, hogy bebizonyítsa Japánnak, a szerelem nem ismer határokat – még ha ehhez 26 külföldi országba is kell ellátogatniuk. 

Kawasaki Misato és Otaki Mayu úgy döntöttek, 26 olyan országban fognak összeházasodni, ahol már legalizálták az azonos neműek házasságát. A hat hónapos tervet pedig idén márciusban kezdik el.

Az ötletet Otaki Mayu vetette fel, aki ezzel szeretné felnyitni a japán lakosság szemét arra, hogy más országokban milyen lehetőségeik is vannak az azonos nemű pároknak. Bár a helyi kormányok Japánban elismerik az azonos neműek kapcsolatát, a házasságra még mindig nincsen lehetőségük – írja az Asahi Shimbun

„Az esküvői fotóinkkal szeretném megmutatni, hogy leszbikusnak, melegnek, biszexuálisnak és transzneműnek lenni normális, szóval azok, akikre másként tekintenek szexuális irányultságuk miatt, ők is reménykedhetnek egy szebb jövőben” – nyilatkozta Kawasaki. 

Kawasaki és Otaki tervei között szerepel, hogy reményt adjanak a japán LMBTQ közösségnek. Egyetemükön már több fotót is készítettek, ahol Kawasaki öltönyt viselt, Otaki pedig inkább nőiesebb ruhákat. 

Az esküvők mellett, interjúkat szeretnének készíteni a külföldön élő japánokkal is, akik osztoznak helyzetükben, valamint kíváncsiak az ottani kormányok véleményére is az azonos neműek házasságával kapcsolatban. Amint végeztek küldetésükkel, a pár vissza fog térni Japánba, ahol saját céget szeretnének alapítani, amely kifejezetten a szexuális kisebbségek számára nyújtana esküvői szolgáltatásokat. 

https://faavo.jp/tsukuba/project/3410  (képek)

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb