Hírek

25 évet kapott a homofób anya, aki meggyilkolta a saját meleg fiát

 

Huszonöt év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték Brazíliában azt az asszonyt, aki kamaszkorú fiát halálra késelte – indítéka pedig a fiú melegsége volt.

Családja szerint Tatiana Ferreira Lozano Pereira soha nem tudta elfogadni, hogy 17 éves fia, Itaberli Lozano meleg. Kettejük viszonya 2016 karácsonyára végleg elmérgesedett, és a folyamatos viták miatt a fiú inkább a nagymamájához költözött. 2016. december 29-én azonban az anya hazacsalogatta a békülés ígéretével.

Az asszony két bérgyilkost fogadott fel, Victor Roberto da Silvát és Miller da Silva Barissát, akik a háznál várták a fiatalembert. Megverték, de megölni nem voltak hajlandóak, ezért az anya maga ragadott konyhakést, és halálra szúrta a fiát.

Az asszony és a férje – Lozano mostohaapja – ezután egy cukornádmezőre vitték a holttestet és ott elégették. A maradványokat egy héttel később találták meg, az anya pedig két nappal később bejelentette a hatóságoknak a fiú eltűnését. Innentől felgyorsultak az események, ugyanis könnyen azonosítani tudták az “eltűnt” Lozanót a viszonylag épségben megmaradt karkötője alapján, amely számos Facebook-fotóján is látható volt. Anyja a kihallgatások során bukott le, többször módosította a vallomását, és végül az általa felbérelt bérgyilkosok elfogásával derítette ki a részleteket a rendőrség.

Az Estadão brazil híroldal beszámolója szerint gyilkosság és a holttest elrejtésének vádjával Pereirát huszonöt év és nyolc hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, míg a két felbérelt férfi huszonegy év és nyolc hónapnyi börtönbüntetést kapott, szintén gyilkosságért. A holttest elégetésében segédkező mostohaapa tárgyalását elhalasztották, és még tisztázásra vár a pontos szerepe a gyilkosságban.

Az anya a tárgyaláson végig tagadta, hogy ő homofób lenne.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb