Kultúra

2019 legjobban várt albumai

Elég zsúfolt év volt a 2018-as, zeneügyileg legalábbis mindenképpen. Katy Perry új CD-jével hatalmasat bukott, Gaga leginkább színészként tündökölt, Ariana Grande pedig végre-valahára megszerezte az első „number one” számát a Billboard 100-as listáján. Ahelyett azonban, hogy tovább szemezgetnénk az év zenei történéseiből, nézzük meg, melyek azok a 2019-ben megjelenő CD-k, amelyeket már alig várunk, hogy hallhassunk.

Backstreet Boys

Backstreet Boys

Sokakat meglepett a hír, hogy a Backstreet Boys hamarosan új albummal jelentkezik. DNA című korongjuk 2019. január 25-én jelenik meg, de az első kislemezt, a Chances-t már novemberben meghallgathattuk. Bár az együttes nevéről egyértelműen a ’90-es évek zenei világa jut az eszünkbe, a BSB a 2000-es években sem szűnt meg, olyannyira, hogy több lemezt kiadott a 21. században: például a Never Gone-t 2005-ben, legutóbb pedig 5 évvel ezelőtt jelentkeztek új anyaggal, ez volt az In a World Like This. Hogy mennyire lesz meggyőző a fiúk mostani próbálkozása, azt némi kétkedéssel várjuk, mindenesetre drukkolunk nekik. Sőt, még velük együtt is énekelhetünk, ugyanis a Backstreet Boys 2019. június 25-én a DNA világturnéjuk keretében a Papp László Sportarénában is fellép. További részletek a koncertről:

A Backstreet Boys végre Budapesten!

Madonna

Madonna

Öreg díva nem vén díva! Hiába tapossa már a 6. ikszét Madge, nem feledkezett el az éneklésről sem. (Igaz, az utóbbi időben leginkább szépségápolási termékeit promotálja közösségi oldalain.) Az énekesnő 14. stúdióalbumáról egyelőre még semmit nem lehet tudni. Pletykák és kívánságok persze vannak. Előbbiek szerint az énekesnő zenéjén érződni fog a portugál zenei hatás, hiszen a pop nagyasszonya már jó ideje áttette a székhelyét Lisszabonba. A kívánságok pedig nagyban arról szólnak, hogy a rajongók többsége nem egy latinos hangzású korongra vágyik, sokkal inkább a Ray of Light hangzásvilágát sírják vissza. Akármivel is rukkoljon elő Madonna 2019-ben, reméljük, ezúttal ismét sikerül megelőznie a korát, nem úgy, mint a Hard Candy vagy a Rebel Heart CD-ivel, amelyek inkább csak kullogtak a trendek után.

Marina

Három év pihenés és a Froot sikere után (amelyet a Szigeten is bemutatott), Marina végre felébredt. A walesi énekesnő már most megalapozta 2019-es visszatérését a Clean Bandittel. Luis Fonsival kiegészülve a trió Baby című száma már első hallgatásra bemászott a fülünkbe. Ezért még jobban várjuk a jövő év nyarán megjelenő albumát, amelynek első kislemeze nagy valószínűséggel már januárban megjelenik. Az énekesnő negyedik albumát az eddig megszokott Marina and the Diamonds név helyett már csak „Marina” néven adja majd ki, amelyet izgatottan várunk. Vajon a ’60-as évek dolce vita-életérzése után mivel rukkol elő ezúttal az énekesnő?

Miley Cyrus

Miley Cyrus

Kár volna tagadni, Mick Jaggeren kívül talán senki nem köszönhet annyit a hosszú nyelvének, mint Miley Cyrus. A 2013-as, Bangerz című nagy sikerű lemezéből készült összes videóklipben közszemlére tette ezt a nemes testrészét, amely azóta szimbólumává is vált.  (Bocsi, Mick!) A nyelvöltögetős, provokatív viselkedés nagyon bejött Miley-nak, a visszafogottabb folytatás, a Younger Now című CD-je viszont már annál kevésbé. Ezért is örülnek ennyire a rajongók azoknak a kósza pletykáknak, amelyek szerint az énekesnő a jövő év második felében új anyaggal tér vissza, amely a Bangerz stílusát fogja követni. Hajrá, hajrá!

Lana Del Rey

Bár az idei szigetes fellépéséről sok rajongó negatívan nyilatkozott, az biztos, hogy Lana Del Reyt nem lehet megállítani. Már hosszú ideje hallani, hogy legújabb CD-jén, a Norman Fucking Rockwellen dolgozik. Februárban és márciusban például több sztárral, például a szintén a listánkon szereplő Marinával vagy Wiz Kalifával is együtt fotózkodott, amiből a lelkes fanok egyből arra következtettek, hogy csakis egy közös dal állhat a szelfik mögött. Az énekesnő a 2019-ben megjelenő CD-je címén kívül eddig mindössze annyit árult el, hogy a korongon 11 szám szerepel majd, amelyek „Laurel Canyon-hangzásúak” lesznek (Hollywood Hills városrésze – a szerk.), és még a Red Hot Chilli Peppers hatása és érződik rajtuk. Mit is mondhatnánk erre? Kíváncsian várjuk a végeredményt!

Meghan Trainor

Meghan Trainor is új zenével kedveskedik a rajongóinak, ráadásul már nem is kell rá olyan sokat várni. A Treat Myself névre keresztelt CD eredetileg idén augusztus végén jelent volna meg, ám az utómunkálatok miatt még január 25-ig várni kell rá. Ez nemcsak azért szerencsétlen megoldás, mert a rajongók egyre türelmetlenebbül várják az új Trainor-lemezt, hanem azért is, mert a Treat Myselfről már több kislemez is megjelent (ezek közül az első, a No Excuses már márciusban). Meghan mindeközben sem tétlenkedik: Jason Mraznak is besegített egy dal erejéig, Sean Paullal pedig a CNCO nevű latin-amerikai fiúbanda egyik számát dolgozták fel. Az énekesnő elbeszélése szerint a Treat Myself nagyon különleges lesz, hiszen az egész családja közreműködik rajta.

Tegdes Péter

Previous post

Cuki levelet hagyott a Télapó Neil Patrick Harris gyerekeinek

Next post

Nevetséges bizonyíték alapján tartóztattak le egy indonéz meleg párt