Lifestyle

2017 emlékezetes esküvői

Mi lehetne vidámabb téma, mint az év eljegyzései? Hát az év esküvői!

Az első templomi meleg esküvő Norvégiában

A Norvég Egyház idén év elején a meleg és leszbikus párok számára is lehetővé tette az egyházi esküvőt.  A 63 éves Kjell Frølich Benjaminsen és a 70 éves Erik Skjelnæs évtizedeket várt a döntésre. Ők az első azonos nemű pár, akik templomi esküvőt tarthattak. A két férfi 36 éve alkot egy párt. “Nekünk már nincs időnk várni. Nagy öröm, hogy annyi hozzánk hasonló pár között a miénk lehetett ez a szimbolikus pillanat.

Esküvő az Orange Is The New Black sztárjai között

Tavalyi eljegyzésük után idén márciusban végre egybekelt az Orange Is The New Black, egy amerikai női börtön mindennapjait bemutató sorozat két meghatározó eleme, Lauren Morelli forgatókönyvíró és Samira Wiley, a Poussey Washingtont alakító színésznő. Esküvőjük azért is emlékezetes, mert a hölgyeket Wiley baptista lelkész szülei adták össze.

Lauren Morelli és Samira Wiley a sorozat forgatása során szeretett egymásba még 2014-ben. Morelli története pedig azért is különösen érdekes, mert a forgatások megkezdésénél realizálta magában, hogy a nőkhöz vonzódik.

Lauren Morelli (@lomorelli) által megosztott bejegyzés,

Egybekelt Tom Daley és Dustin Lance Black

Május hatodikán egybekelt az olimpiai bronzérmes műugró Tom Daley és Oscar-díjas párja, Dustin Lance Black.

Tom Daley (@tomdaley) által megosztott bejegyzés,

Magát az esküvőt Tom Daley vidéki otthonának közelében, a devoni Bovey-kastélyban rendezték. A szűk családi körben és bizalmas barátok körében tartott, 120 fős esküvő kedvéért az ötcsillagos szállodaként működő egész kastélyt kibérelték. Aki további fotókra kíváncsi, ide kattintson!

Nagy-Britannia első meleg muszlim esküvője

A 24 éves Jahed Choudhury és párja, a 19 esztendős Sean Rogan az Egyesült Királyság szívében található Walsall városában mondták ki júliusban a boldogító igent. Noha a ceremónia polgári és nem egyházi keretek között zajlott, a pár mégis tradicionális muszlim ünneplő ruhában esküdtek meg, ezzel is bizonyítva, hogy lehet valaki egyszerre meleg, muszlim és szerelmes.

Sean és Jahed a jegygyűrűkkel

A sajtónak nyilatkozva Jahed elmesélte, hogy tinédzser évei kezdetétől számos alkalommal kellett szembesülnie homofóbiával nemcsak az iskolában, de családtagjai körében is, akik mostanra teljesen elfordultak tőle. “Az emberek leköpdöstek, tele szemeteskosarat borítottak a fejemre, disznónak hívtak és harumnak, amely a mi nyelvünkön egy rendkívül bántó kifejezés” -mesélte.

Férjhez ment Colton Haynes

Egy Palm Springs-i elegáns szállodában, 120 fős vendégsereg előtt mondta ki a boldogító igent a nyíltan meleg amerikai színész és párja, Jeff Leatham. “Egyszerűen felemelő érzés olyan valakit találni, aki képes megtanítani arra, hogy még jobban szeresd magadat. De ami igazán nagyszerű Jeffben, hogy amióta együtt vagyunk, jobb lett a kapcsolatom a barátaimmal és a családommal is. Amikor megtanulsz valakit igazán szeretni, az teljesen megváltoztatja az életedet.”

Jeff Haynes-Leatham (@jeffleatham) által megosztott bejegyzés,

Az év során azonos nemű párok, meleg és leszbikus szerelmesek további ezrei, tízezrei kötötték össze életüket örömkönnyek és kacagás közepette. Az ezekről készült fotósorozatainkban ide, ide, ide és ide kattintva gyönyörködhettek.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin