Hírek

2016 híres coming outjai

 

A tavalyi után a 2016-os év is erős volt a coming out terén. Tekintsünk vissza az elmúlt évre és lássuk, mely celebritások outoltak idén.

 

Charlie Carver

A 28 éves színész legismertebb szerepei kétség kívül a Született feleségek és a Teen Wolf – Farkasbőrben című sorozatokhoz kötődnek. Carver idén januárban outolt az Instagramján.
“Sokáig úgy éltem, hogy nem éreztem szükségesnek ezt a bejelentést. A hozzám közel állóknak előbújtam, és ez elég volt” – írta Carver, aki többnyire ikertestvérével, Maxszel játszik együtt különféle sorozatokban. – “Amikor a nyilvános és a személyes szféra elkülönítése került szóba, úgy gondoltam, hogy a szexualitásom utóbbihoz tartozik. Hinni akartam egy olyan világban, ahol a szexualitásom gyakorlatilag jelentéktelen.”

 

Kristin Stewart

Az amerikai színésznő neve egybeforrt az Alkonyat-filmekkel, pedig azóta több mint 10 másik mozifilmben is játszott. (Például még fut a magyar mozikban Woody Allen rendezésében a Café Society is.) Júliusban beszélt biszexualitásáról, amikor összejött akkori asszisztensével, Alicia Gargile-lal. A bulvárlapok szerint azóta már a sokadik barátnőt fogyasztja, legutóbb Stella Maxwell topmodellel hozták hírbe.

 

Aubrey Plaza

A 32 éves amerikai színésznőt, komikát (és időnként határozottan Orbán Ráhel-imitátort) itthon idén két filmben is láthattuk, és mindkétszer Zac Efron társaságában. (Csapnivaló filmekben, de ez más kérdés, hiszen épp most írtuk le, hogy ZAC EFRON! <3 )
Aubrey júliusban beszélt egy interjúban a biszexualitásáról. „Van egy leszbikus nagynéném, meg egy meleg nagybátyám is. Úgy nőttem fel, hogy azt hittem, mindenkinek meleg a nagybácsija, nagynénje. A kisebbik húgom pedig leszbikus, szóval ezt a családból hozom, azt hiszem. Tudom, hogy van bennem egy kis androgünitás, és hogy férfias energiák áradnak belőlem. Tetszem a lányoknak – ez nem titok. De ők is tetszenek nekem. Lányokba és fiúkba is beleszeretek. Nem tehetek róla.”

 

Trey Pearson

A keresztény-vallásos zenét játszó angol rocksztár coming outja a legkeményebb idén. A 35 éves Pearsonnak felesége és két kisgyereke van, és júniusban publikált levelében beszélt érzéseiről.
„Több mint 20 évig próbáltam nem melegnek lenni. Soha nem fogom tudni megváltoztatni magam, és nem számít, milyen jó a kapcsolatunk a feleségemmel, nem fog megváltozni bennem, amit tudok: hogy meleg vagyok. Folyamatosan próbáltam ezt elnyomni magamban, és végül csak még jobban megbántottam.”
A felesége megértette a helyzetét, és támogatta férjét, és közösen szeretnék felnevelni a gyerekeket, miközben barátok maradnak. Az énekest a családja is szeretetéről biztosította. „Hosszú idő után az apám eljött hozzám és megölelt, amire nagy szükségem volt.”

 

Amandla Stenberg

Az éhezők viadalában is játszó színésznő csupán 17 éves volt, amikor januárban outolt. A korábbi biszexualitást pontosítva később nem-binárisként határozta meg magát.
“Fekete, biszexuális nőként nagyon is tudom, milyen érzés csöndben szenvedni: fájdalmas, kellemetlen és kényelmetlen. Egyértelműen hiszek az önazonosságban és – minden külső vélemény ellenére – önmagunk kiteljesítésében, mint lázadási formában.” Amandla ezenkívül azt is megemlíti, mennyire elege van már a világban uralkodó nőgyűlöletből, rasszizmusból, homofóbiából és transzfóbiából, és hogy a világ valószínűleg jobb hely lenne, ha mindenki csak egy kicsit tenne mindezek ellen.

 

Lilly Wachowski

A Mátrix-trilógiát rendező testvérpárosból Lana 2012-ben coming outolt transzként. Idén márciusban Lilly egy levelében outolt szintén transzként, majd a GLAAD Media Awardson a műtétje után először mutatkozott már nőként.
A testvérek olyan filmekkel írták be magukat a filmtörténelembe a Mátrix-trilógián túl, mint a Fülledtség, a V, mint vérbosszú, valamint a Felhőatlasz. Jelenleg a Netflixen látható Sense8 című sorozatukon dolgoznak.

 

Colton Haynes

A zöld íjász és a Teen Wolf – Farkasbőrben sztárja májusban az Entertainment Weekly-nek adott interjúban beszélt nyilvánosan szexuális orientációról, ezzel több hónapi találgatásnak vetett véget.
„Nem voltam felkészülve a média reakciójára. Kommentálnom kellett volna a találgatásokat, vagy kiadni egy nyilatkozatot, de nem álltam készen rá. Nem éreztem úgy, hogy bárkinek bármivel tartoznék. Azt hiszem, egy idő után mindenkinek meg kell hoznia ezeket a döntéseket, és én most jutottam el idáig. Úgy éreztem, hogy becsapom az embereket, ha nem mondom el mindazt, amit már el kellett volna mondanom.”

 

Brian Anderson

A gördeszkás sztár szeptemberben outolt, és karácsony után, december 28-án házasodtak össze párjával. A világbajnokságot nyert sportoló szeretne példát mutatni, mert fiatalként iszonyúan félt és ő is a rejtőzködést választotta. Veszélyesnek gondolta az előbújást a macsó gördeszkás világban, ami a karrierjére is hatással lehetett volna. Arra biztat másokat, hogy „bújjanak elő, mert utána jobb lesz”.

 

George Shelley

Az angol Union J fiúcsapat egykori tagja idén februárban outolt. „Voltak barátnőim, akiket szerettem, de voltak pasijaim is. Akár egy fiúval, akár egy lánnyal leszek együtt legközelebb, az azért lesz, mert szeretem őket, és ez nem szabad, hogy olyan nagy dolog legyen. Nem akarok ebből ügyet csinálni, és nem akarok félni többé. Nem akarom azt érezni, hogy nem lehetek önmagam, mert attól félek, vajon mit mondanak majd az emberek. Ugyanaz az ember vagyok, aki eddig is voltam. Csak már egy kicsit kevésbé félek önmagam lenni.”

 

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

Nico Tortorella

A 27 éves modell és színész (Sikoly 4, Younger) júniusban outolt biszexuálisként. Elmondása szerint soha nem csinált abból titkot, hogy a lányokra és a fiúkra is bukik.
„Nem az érdekel, hogy mi van a lábad között.”

 

Callum Scott

A 28 éves angol énekes karrierje a Britain’s Got Talent tehetségkutatóban indult. Ezt követően a Dancing On My Own című dala a slágerlisták második helyéig jutott, a YouTube-on több mint 70 milliószor játszották már le, és ez volt az Egyesült Királyságban 2016 nyarán a legtöbbször letöltött szám. Augusztusban outolt egy interjúban, ahol elmondta, szerinte nagyon fontos, hogy az LMBT emberek erőt merítsenek abból, hogy vannak ismert outolt személyek.

 

Calum Scott – Dancing On My Own

Calum’s debut album ‘Only Human’ feat. „You Are The Reason” & „Dancing On My Own” out now! iTunes: https://calumscott.lnk.to/onlyhumanYD/iTunes Listen on App…

 

Rayvon Owen

Az American Idol döntőse februárban bátor döntést hozott a coming out formáját illetően. A Can’t Fight It című dalához készült videoklipben nem egy lányt, hanem egy pasit csókolt meg, aki történetesen a párja a való életben. Eredetileg a lányt csókolta volna, de az utolsó pillanatban úgy döntött, nem akar tovább félni.
Rayvon Owen párja az író és LMBT-aktivista Shane Bitney Crone, akivel 2013 óta vannak együtt, és szerintünk nagyon cukik együtt.

 

https://www.instagram.com/p/BN3F-fah6Ct/

 

Rayvon Owen – Can’t Fight It

iTunes bit.ly/CFIitunes Spotify bit.ly/CFIspotify Amazon bit.ly/CFIamazon Google bit.ly/CFIgoogle Twitter: @RayvonOwen Instagram: @RayvonOwen Facebook.com/Ra…

 

(Attitude)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin