Kultúra

2015 legjobb LMBTQ filmjei

Idén is rengeteg remek filmet nézhettünk meg a mozik vásznain. Azonban ne feledkezzünk meg azokról sem, amiket a nagyobb multiplexek nem mindig játszanak, vagy csak az internet sötét bugyraiból tudjuk beszerezni őket – sokuk pedig LMBTQ-témájú. Összeszedtük nektek az idei év termését!


 

Az új barátnő (Une nouvelle amie)

François Ozon új filmje Claire és David barátságára összpontosít. David felesége, akik egyben Claire legjobb barátnője, nemrég elhunyt. Felesége halála felszínre hozza Davidben valódi nemi identitását. Claire-t először megijeszti, majd később elcsábítja az új barátnő, aki hirtelen élete része lesz.

Magyar bemutató: 2015. március 19.

Az új barátnő /Une nouvelle amie/ magyar szinkronos előzetes (16)

Bővebben: http://filmtrailer.hu/film/az-uj-baratno/ filmtrailer.hu

Carol

New York, 50-es évek. Egy eladólány vagy egy nagy áruházban. Egyszer csak megpillantasz egy elegáns, idősebb nőt szőrmebundában. A pultodon felejti a kesztyűjét. Mit teszel? Felhívod?
Így kezdődik Therese (Rooney Mara) és Carol (Cate Blanchett) kapcsolata. A két nő barátságából idővel valami sokkal mélyebb dolog kezd kialakulni abban az időben, amikor ez még megengedhetetlen volt az emberek szemében. A Todd Haynes által rendezett film az 1952-ben megjelent The Price of Salt című regény alapján készült, melyet Patricia Highsmith írt álnév alatt. A filmről olvashattunk tőlünk egy korábbi cikket is. Mindenképpen érdemes megnézni, ugyanis ez hozhatja Blanchettnek a harmadik Oscart.

Magyar bemutató: 2016. február 11.

Carol Official Trailer #2 (2015) – Rooney Mara, Cate Blanchett Romance Movie HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Like us on FACEBOOK: http://bit.ly/1QyRMsE Follow us on TWITTER: h…

A dán lány (The Danish Girl)

Eddie Redmayne ezúttal a 20. század transz ikonjának, Lili Elbének szerepét ölti magára és mutatja be, hogy a Einar és felesége, Gerda (Alicia Vikander), hogyan fedezik fel együtt Lili valódi személyiségét. A film szintén egy könyv alapján készült és korábban már irtunk is róla. Redmayne Lili megszemélyesítéséért pedig nagy eséllyel indul az Oscarért.

A dán lány – előzetes

Országos bemutató: 2016. január 28. Ezt a lenyűgöző szerelmi történet David Ebershoff könyve alapján készült, és a két művész, Lili Elbe és Gerda Wegener éle…

Magyar bemutató: 2016. január 28.

Grandma

A Grandma Lily Tomlin első főszerepe 30 év után. A leszbikusz színésznő egy leszbikus karaktert, Ellie-t alakítja, akinek a párja nemrég halt meg. Szomorúsága enyhítése érdekében Ellie unokájával, Sage-dzsel nekivág az országútnak és rengeteg vicces kalandban lesz részük a lebilincselő vígjátéksorán. Ez a film is egyel növeli az Oscar gyanús személyek listáját Lily Tomlin nevével.

Grandma Official Trailer 1 (2015) – Lily Tomlin, Julie Garner Movie HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to INDIE & FILM FESTIVALS: http://bit.ly/1wbkfYg Like us…

Magyar bemutató: egyenlőre ismeretlen

Tangerine

Az év egyik legelismertebb független független filmje két transznemű szexmunkás történetét mutatja be, akik Hollywood utcáin dolgoznak. A történet szerint Sin-Dee Rella most szabadult a börtönből és felfedezi, hogy barátja megcsalta. A lány bosszút esküszik, melyben barátnője Alexandra segít neki. A film érdekessége, hogy az egészet egy iPhone 5s-sel vették fel.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Magyar bemutató: 2015. december 19

Bessie

Queen Latifah a legendás biszexuális blues énekesnőt, Bessi Smith-t fogja megeleveníteni a televíziók képernyőjén az HBO saját gyártású filmjében. A film bemutatja, hogy Smith karrierje miként szárnyalt egyre magasabbra, miközben magánélete romokban hevert férfi és női szeretőinek folytonos válogatásával és a csalódások sorozatával.

Bessie szinkronos előzetes

Bessie – A Blues Császárnője: a film teljes adatlapja a Mafab.hu, a Magyar Filmadatbázis oldalán: http://test.mafab.hu/movies/bessie-273201.html&tab=4 Több m…

Magyar bemutató: 2016. január 1. (HBO 2)

I Am Michael

Ebben a szintén egy valós személy életét bemutató filmen ezúttal Michael Glatze életét ismerhetjük meg, aki kezdetben meleg jogi aktivista volt, majd miután nyilvánosan visszavonta, hogy homoszexuális lenne, melegellenes keresztény lett belőle. Glatze szerepét James Franco alakítja, de mellette a filmben még olyan hírességek is feltűnnek, mit Zachary Quinto vagy Emma Roberts.

James Franco ‘Went on Faith’ for ‘I Am Michael’

Co-star Zachary Quinto praises first-time director Justin Kelly’s collaborative spirit. Get the full story at: http://www.rollingstone.com/movies/videos/sund…

Magyar bemutató: egyenlőre ismeretlen

Eisenstein Mexikóban (Eisenstein in Guanajuato)

A szovjet filmes, Szergej Eisenstein, a Patyomkin páncélos című, 1925-ös némafilmmel vált híressé. A film az ő mexikói utazását mutatja be, ahol megismerkedik egy másik férfival, mely később felháborodást váltott ki otthonában. Ha érdekel titeket a film, akkor olvassátok el róla hosszabb cikkünket.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Magyar bemutató: 2015. november 12.

Első látásra (Boy Meets Girl)

Az Első látásra című romantikus vígjáték Kentuckyban játszódik. A történet három szereplő köré összpontosul: Ricky egy transznemű nő, aki baristaként dolgozik és a divatszakmába szeretne bekerülni, Robby autószerelő, Francesca pedig egy gyönyörű, előkelő lány. A film az ő történetüket mutatja be.

Boy Meets Girl Trailer

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Magyar bemutató: egyenlőre ismeretlen

Csajkor (Bande de filles)

A francia rendező Céline Sciamma eddig is arról volt híres, hogy filmjeiben fiatalok feszegetik szexuális és nemi határaikat. Legújabb alkotásában, a Csajkorban egy Afrikából bevándorolt francia lánnyal ismerkedhetünk meg, aki Párizs külvárosában igyekszik egy lánybandával elérni, hogy személyisége kiteljesedhessen.

Csajkor előzetes (Bande de filles trailer)

CineFest 2014 – Kritika: http://filmnews.hu/cinefest-2014-ertekeles-csajkor-bande-de-filles-girlhood/

Magyar bemutató: 2015. március 5.

Forrás: Advocate

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin