Kultúra

20 éves a Hyperspace

Elképesztő karriert futott be a Deadcode csapat saját brandje, mely Soprontól Szentendrén át Budapestig minden várost megrengetett az elmúlt 20 évben. A Hyperspace egy kis klubestnek indult, ami mindig is a technofanatikusok Mekkája volt: éves zarándoklat, ami mára egy egész estét és egy egész csarnokot betöltő rendezvénnyé nőtte ki magát.

hyperspacexx_crowd

Most ismét a tavaszi szezon legnagyobb rendezvénye előtt állunk, ami méretéből adódóan is elismerésre méltó. Közel 10 ezer ember gyűlik össze április 23-án, hogy olyan előremutató zenei tehetségeket hallgasson meg, mint Ben Klock vagy Lewis Fautzi. A szervezők idén mertek egy nagyot álmodni és olyan igényes line up-ot hoztak össze, amit eddig csak a hollandoknál és a németeknél láthattunk. Kétcsarnokos, 12 órás zenei mámor vár rátok a Hungexpón, remélhetőleg ugyanazzal az elképesztő lézershow-val, amit a tavalyi Bónusz fesztiválon kapott az arcába a közönség.

Mielőtt ízeire szednénk a line upot, szeretnék egy nyomós indokot adni arra, hogy mit is keres egy meleg srác egy csarnoktechno rendezvényen. Szerencsére a budapesti meleg éjszakai élet kezd ismét átalakulni – méghozzá az underground elektronikus zene javára. Ez a változás a nyugat-európai nagyvárosokban már évekkel ezelőtt lezajlott. Elérkezett az idő, hogy ti is megismerkedjetek ezzel a kultúrával. Erre pedig a 20 éves Hyperspace tökéletes választás.

Line up:
ARENA01: Benk Klock, Rødhåd, The Advent vs.”Industrialyzer live, Johannes Heil, Rebekah, Vril live, Hot X, Gabor Kraft, Sanfranciscobeat live
ARENA02: Marco Bailey, Felix Kröcher, Many Reasons, Lewis Fautzi, Tijana T, Jay Lumen, Budai, Igor Do’Urden, Jay Cortez

Közhelyes lennék, ha azt írnám, hogy legyetek szívesek a többség Boiler Roomos szettjét megkeresni a Youtube-on, de most tényleg erre bíztatlak benneteket. Közülük is három nevet szeretnék kiemelni, akik mind személyükkel, mind produceri munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a világ első számú techno szentélye – a berlini Berghain klub – egyedülálló zeneisége meghatározó legyen a szcénában. Ők Ben Klock, Rødhåd és Vril, akik közül az első két úr rezidensi pozíciót is élvezhet a klubban.

Hogy jön ez ide? Úgy, hogy a Berghain a többórás sorbanállás és elképesztően szigorú beengedési policy-járól lett híres, ami valahol érthető, hiszen egy olyan meleg klubról beszélünk, amiben 3 sötétszoba is található.

Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen zenétől hangos ez a hely, valamint szeretnétek a rezidenseket élőben is hallani, akkor egyszerű a képlet: találkozzunk a 20 éves Hyperspace-en a Hungexpón.

És ki tudja? Talán nem egyedül mentek haza másnap reggel.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin