Színes

20 év alatt 1300%-kal nőtt Amerikában a „meleg vagyok?” keresések száma

 

A Cultural Currents Institute megvizsgálta a Google-keresések trendjeit 2004 és 2023 között, és azt találták, hogy az Egyesült Államokban ebben az időszakban 1300%-kal nőtt a szexuális orientációra való keresések száma.

Az adatok vizsgálatakor olyan keresésekre szűrtek rá, mint „meleg vagyok?”, „leszbikus vagyok?”, „transznemű vagyok?”, „hogyan bújjak elő?”; valamint a „nembináris” kifejezés gyakoriságát is megnézték.

Az elemzés szerint a konzervatívabb beállítottságú államok a „legrejtőzködőbbek”. Meglepő módon Utah került az első helyre az országban a „meleg vagyok?”, „leszbikus vagyok?” és „transznemű vagyok?” kifejezésekre való keresésben. Az államot Iowa, Indiana, Nyugat-Virginia és New Hampshire követi a „meleg vagyok?”-keresések gyakoriságát tekintve. A „leszbikus vagyok?”-keresések esetében pedig Utah államot Connecticut, Kentucky, Washington és Colorado követi.

„A regionális különbségek jelentősek; az önvizsgálat és önfelfedezés földrajzi térképe rajzolódik ki Amerika-szerte” – olvasható az elemzésben. „Utah, mely egy hagyományosan konzervatív társadalmi értékrenddel rendelkező állam, meglepő módon öt keresőkifejezés-kategóriából háromban is az első helyen áll. Ez arra utalhat, hogy az ottani internetezők körében jelentős az identitás megkérdőjelezése. Ezt valószínűleg a személyes érzések és a társadalmi elvárások közötti konfliktus okozza”.

A „Meleg vagyok?” keresőkifejezés gyakorisága az Egyesült Államokban. Kép: Cultural Currents Institute

Különösen érdekes ez az elemzés, hiszen Amerikában számos konzervatív berendezkedésű államban olyan jogszabályokat hoznak, amelyek az LMBTQ közösség tagjait, különösen a transznemű fiatalokat célozzák meg. Az American Civil Liberties Union szerint csak ebben az évben rekordszámú, 490 LMBTQ-jogokat megnyirbáló törvényjavaslatot nyújtottak be legalább 45 államban. Ötvenhét közülük már törvényerőre emelkedett.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin