Hírek

2 másodpercnyi LMBTQ láthatóság fért bele a Star Wars záró részébe

Hosszú ideig lógott a levegőben, vajon lesz e bármiféle LMBTQ reprezentáció a legújabb Star Wars-filmben.

A rajongók Finn és Poe párosát remélték összejönni, J.J. Abrams, a film rendezője azonban egy nemrég adott interjúban lehűtötte a kedélyeket. Ugyanitt az alábbiakat is nyilatkozta: “Ami az LMBTQ közösséget illeti, fontos számomra, hogy azok az emberek, akik elmennek megnézni a filmet, reprezentálva érezzék magukat. Nem mondok semmit azzal kapcsolatban, mit fog történni a filmben. De amit mondtam, elmondtam.

 

 

Azóta már nagyjából tudni lehet, mire is célzott pontosan: a Skywalker korában elcsattan egy leszbikus csók, azonban nagyon résen kell lennie a nézőnek, ha el akarja csípni, ugyanis két másodpercnél nem több az „akció”. Az egész olyannyira jelentéktelen, hogy még Kínában is megúszta a cenzúrát.

Mivel a távol-keleti kommunista országban gyakran önkényesen kivágják a hollywoodi filmek hasonló jeleneteit, sokan arra számítottak, hogy ettől az epizódtól is megszabadulnak. A szerda esti premier előtti vetítések közönsége azonban Pekingben és Sanghajban is arról számolt be, hogy a csókot benne hagyták a filmben.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin