Színes

18 éve él együtt boldogan egy meleg pelikánpár

Az LGBTQ Nation számol be róla, hogy a floridai Pelican Harbor Seabird Station Pepéje és Enriquéje a napokban ünnepli szerelmének tizennyolcadik évfordulóját.

A meleg barna pelikánpár évről évre együtt rak fészket és a menhely alkalmazottjai úgynevezett placebo tojást is elhelyeznek nekik. A pelikánok monogám állatok, de jellemzeően csak a párzási időszak erejéig maradnak választottjukkal. Pepe és Enrique ebben a tekintetben is különleges, hiszen tizennyolc éve mindig egymást választják.

Ők a mi gyönyörű, különleges fiúink” – meséli a Station kommunikációért felelős vezetője, Hannah McDougall. “Mindig együtt építenek fészket és felváltva őrzik a hamis tojást, amit biztosítunk számukra. Szerelmesek, elválaszthatatlanok és támogatják egymást.

A placebo tojások keltetése sem hiábavaló, a közel két évtized alatt ugyanis legalább tucatnyi elárvult pelikánfiókát neveltek már fel együtt. Mivel a pelikának fogságban jellemzően harminc évig is elélnek, így még sok szép boldog pillanat vár Pepére és Enriquére!

A mindennapjaink folyamatos live streamen követhetőek nyomon a menhely YouTube-csatornáján.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb