Nagyvilág

16 év kihagyás után rendeztek újra pride felvonulást Thaiföldön

Thaiföld fővárosában vasárnap a csillogás, az arany és a glitter túlcsorduló látványa fogadta a lakosságot, a turistákat és a helyi LMBTQ közösséget, akik 16 év után először ünnepeltek pride felvonulást. A bangkoki Naruemit Pride 2022 – a Naruemit thai nyelven „teremtést” jelent – civil szervezetek összefogásából jött létre és a város nemrég kinevezett kormányzója, Chadchart Sittiput is támogatta a rendezvényt.

Annyira boldog vagyok” – mondta mosolyogva az AFP-nek Johnnie Phurikorn transzvesztita előadóművész, aki piros rúzsát egy buja, skarlátvörös fodros ruhával párosította első pride-jára. „Örülök és hálás vagyok, hogy eljött ez a pillanat” – mondta a 31 éves férfi, de hozzátette, hogy országának többet kell tennie az LMBTQ közösség támogatásáért.

Bár a délkelet-ázsiai országban jól látható LMBTQ közösség él, sokan még mindig komoly akadályokkal és diszkriminációval szembesülnek a konzervatív, buddhista többségű királyságban. „Nem akarom, hogy az emberek azt higgyék, hogy mások vagyunk” – mondta Maysa Petkam, a Miss Tiffany Universe transznemű szépségverseny egyik versenyzője. „Nem akarunk több jogot, mint mások, csak egyenlő jogokat akarunk” – mondta, megjegyezve, hogy a közösség még mindig napi szintű diszkriminációval szembesül. „Szeretném, ha az azonos neműek házasságáról szóló törvényt elfogadnák, hogy legyenek olyan törvények, amelyek csökkentik a nemek közötti egyenlőtlenségeket.

A fényképek kattintással teljes méretben is megtekinthetőek!

 

 

Fotók forrása: เที่ยวกะดิน : PhotoHolic 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin