Hírek

13 híresség, akik mindent megtesznek az LMBT-rajongóikért

A napokban számoltunk be arról, hogy Rihanna a Facebookon keresztül segített egy rajongójának előbújni. A PinkNews pedig összeállított egy listát, kik azok a sztárvilágból, akik mindent megtesznek LMBT-rajongóikért.

Rihanna

Egy srác a Facebookon kereste meg az énekesnőt, mert nem tudta, hogyan bújjon elő. Rihanna pedig megnyugtatta őt. “Teljesen oké, ha félsz, de nincs annál fontosabb, hogy az légy, aki vagy!” – mondta neki.

Miley Cyrus

A popnénekes mindig kiáll LMBT-rajongói mellett, egyik tetoválásával pedig a házassági egyenlőséget támogatja. Cyrus tavaly alapította a Happy Hippi Foundationt hajléktalanok és LMBT-fiatalok számára.

Josh Hutcherson

Az éhezők viadala-sztárja 2011-ben indította a Straight but Not Narrow kampányt, az iskolai és a társadalmi homofóbia ellen.

Cyndi Lauper

Az énekesnő legfőképp arról ismert, hogy New York City szerte hajléktalanszállókat nyitott meleg és transz embereknek.

Lena Dunham

Dunham volt talán a legaktívabb szószólója a házassági egyenlőségnek az Egyesült Államokban. Még az intézményt is bojkottálta, ameddig minden ember egyenlően meg nem illette a jog.

Lady Gaga

Az énekesnő 2012-ben alapította a Born This Way Foundationt az erőszakoskodás ellen. Emellett rengeteg alkalommal biztosítja rajongóit a támogatásáról, mind a színpadon, mind pedig interjúkban.

Anne Hathaway

2012-ben a színésznő elárverezte az esküvői képeit, a befolyó összeget pedig házassági egyenlőséget pártoló szervezeteknek adományozta.

Ke$ha

Az énekesnő felszentelt lelkész, így összeadhatta két leszbikus barátját, tavaly pedig egy másik meleg párt esketett meg.

Warwick Rowers

A csapat rendszeresen vetkőzik, hogy jó ügyekért gyűjtsenek pénzt, 2009 óta adományoznak tömeg-finanszírozásból származó összegeket a homofóbia ellen.

Madonna

Régóta támogatója az LMBT-közösségnek, nemrégen koncertje közben segített egy meleg párnak az első sorban az eljegyzésükben.

Angelina Jolie és Brad Pitt

Angelina addig nem volt hajlandó hozzámenni Bradhez, míg nem legalizálták az azonos neműek házasságát az Egyesült Államokban. 2014-ben pedig bejelentették, támogatják 8 éves gyereküket, hogy saját maga legyen.

Daniel Radcliffe

A Harry Potter sztárja folyamatosan szószólója az LMBT-jogoknak, így már több díjat is elnyert pártfogásáért.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb