Kultúra

12 érdekes tény a homoszexualitás történelméből – 1. rész

 1. Az ókori Görögországban az olivaolaj igen népszerű sikosító volt anális szexhez.
 2. Nincs rá bizonyíték, hogy Jézus, vagy Mohamed a homoszexualitás ellen prédikált volna.
 3. II. Vilmos 11. századi angol uralkodó állítólag “függője volt minden bűnnek, különösen a kéjnek és azon belül is a szodómiának“. Katonáinak meghagyatta a hosszú haját és az alapján léptette elő őket, milyen tehetségesek az ágyban.
 4. Leonardo Da Vincit kétszer is letartóztatták 24 éves korában homoszexuális közösülésért.
 5. 1721-ben Catharina Lincket homoszexualitás vádjával végezték ki a Német Birodalomban. Catharina előszeretettel öltözködött férfiként és rendszeresen közösült nőkkel, egy bőrrel kitömött szarvat használva péniszül. Ugyanezt a szarvat rendszeresen használta vizelésnél is – így megoldva, hogy állva pisilhessen.

  Catharina Linck

 6. Japán rendelkezik az egyik legrövidebb életű szodómia ellenes törvénnyel a világon. A szabályozást 1873-ban vezették be, majd 1883-ban el is törölték. Legerősebb ellenzékét a szamuráj harcosok képezték, akik között a homoszexuális aktusnak több évszázados hagyománya volt.
 7.  VI. György és VIII. Edvárd angol királyok biszexuális öccsét, Kent grófját valamint a kor népszerű színházi alakját, Noel Cowardot egy alkalommal prostitúció gyanújával tartóztatták le London Soho nevű negyedében. A két férfi nőnek öltözve lófrált.
 8. 1835-ben Charles Dickens meglátogatta a börtönben a két utolsó férfit, akit aztán homoszexualitás vádja miatt felakasztottak Angliában.
 9. 1970-ben Connecticut államban egy meleg férfitól megtagadták a jogosítványt azzal az érvvel, hogy szexualitása veszélyt jelentene a többi autósra.
 10. OJ Simpson édesapja meleg transzvesztita előadóművész volt. AIDS-ben hunyt el.
 11. George Clooney-t egyszer megkérdezték, vállalna-e meleg karaktert. Válasza ennyi volt: “Már vállaltam Batmanként.

  George Clooney Batmanként

 12. Eminem két gyémántberakásos farokgyűrűt adott Elton Johnnak nászajándékként.

Forrás: Gaystarnews

Rainbow party header banner
Previous post

Endlich! Mától házasodhatnak Németországban az azonos nemű párok

Next post

Íme az első meleg pár, akik kimondhatták Németországban a boldogító igent