Sport

12. aranyérmét szerezte meg a meleg paralimpikon Tokióban

Sir Lee Pearson paralimpikon megható üzenetet küldött az LMBTQ közösségnek, miután Tokióban megszerezte pályafutása 12. aranyérmét. Augusztus 26-án, csütörtökön Breezer nevű lovával diadalmaskodott a II. osztályú egyéni díjlovaglásban, és újabb aranyérmet szerzett – a 2000-es első paralimpiája óta a 12. aranyérmét.

A 47 éves meleg sportolót győzelme után egy japán riporter arra kérte, üzenjen az LMBTQ közösségnek. Pearson így fogalmazott: “A szeretetnek kell győznie, tényleg. Bármilyen formában, de a szeretetnek kell győznie. Ha fogyatékossággal születtél, ha fogyatékossággal élő gyereked van, ha azonos neműhöz való vonzódással születtél, ha a lányod vagy a fiad coming outol, akkor csak szeresd. Senki sem akar más lenni, de el kell fogadnunk a különböző embereket, mert ilyen a társadalom, ilyen a világ. A különböző emberek nem mennek sehova.

Pearson azt mondta, hogy bármit is mondanak róluk, queer emberek és fogyatékossággal élők mindig lesznek. “Mondhatod, hogy illegális, mondhatod, hogy szörnyű nekik, de valahol a világon épp születik egy másik meleg fiú vagy leszbikus lány. Valahol a világban valaki épp végtagok nélkül születik.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sir Lee Pearson CBE (@sirleepearson) által megosztott bejegyzés

 

Sir Lee Pearson számos brit állami kitüntetéssel rendelkezik, és 2017-ben lovaggá ütötték a fogyatékossággal élők sportolásáért és a lovassportért tett szolgálataiért.

Pearson, aki arthrogryposis multiplex congenitával született, a The Guardiannek elmondta, hogy nem tartja magát “nagyon politikusnak”, de reméli, hogy segíteni tud másoknak “csak azzal, hogy van”.

Nagyon fontos emberek vannak odakint, akik kapukhoz láncolják magukat, és harcolnak a jogainkért, és én nem lennék itt, ha ezek az emberek nem harcolnának.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb