Hírek

100 százalékban kínai kézbe kerül a Grindr

Miután 2016 januárjában a pekingi központú Kunlun Tech 93 millió dollárért felvásárolta a Grindr meleg társkereső applikáció 61,5 százalékát – és további 155 milliót költött rá azóta -, most bejelentették, hogy a maradék 38,5 százalékot is szeretnék megszerezni, méghozzá 152 millió dollárért. A döntést a cég igazgatósága ellenszavazat nélkül támogatta.

A Grindr-t 2009-ben alapította Joel Simkhai vállalkozó, mint az egyik első, helymeghatározásra épülő társkereső applikációt, amelynek nagy lökést adott az okostelefonok minden mást elsöprő terjedése. Jelenleg körülbelül napi 2 millió felhasználó veszi igénybe.

A márka ma már több, mint társkereső oldal meleg és biszexuális férfiak részére. Rendszeresen együttműködnek a divatvilággal, de kiadták már könyvet és online életmód magazint is működtetnek.

A világ jelenleg legnépszerűbb meleg ismerkedő platformja azonban nem ez, hanem a Blued, amelyet a kínai üzletember Geng Le indított el és ma már mintegy 27 millió regisztrált felhasználója van. Elsősorban Ázsiában, de folyamatosan terjeszkednek Amerika és Európa irányába is.

 Végezetül érdemes még kitérni a Hornetre is, ahol tavaly novemberben jelentették be, hogy ugyancsak kínai befektetők 8 millió dollárral szálltak be a fejlesztésbe.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb