Hírek

100 éves lesz a világ legidősebb HIV-vel diagnosztizált férfija

Hamaroan betölti 100. életévét az a férfi, akit a világon a legidősebben diagnosztizáltak HIV-vel.

A portugál férfi, akit csak Miguelként említenek, 2004-ben tudta meg a diagnózist. Orvosai nem jósoltak neki hosszú életet, hiszen már a kezelés kezdetekor is idősnek számított – írja a PinkNews.

A mai alapvetés, hogy minél hamarabb derül ki valakiről, hogy fertőzött, annál nagyobb az esélye annak, hogy a kezeléseknek köszönhetően teljes életet élhet.

Ám Miguel esetében ez másként volt. Idős kora ellenére a gyógyszerek segítségével a lehető legteljesebb életet élheti családjával. Az idős férfi egyedül él házában és igen büszke rá, hogy képes egyedül felöltözni, felvenni a cipőjét, és lefekvéshez készülődni. Gyengeségnek nyomát sem érzi, csupán az öregedéssel járó kisebb-nagyobb problémák találták meg, amik a hallására és a látására vannak hatással. 

Az esetről egy olasz HIV specialistát, Dr. Giovanni Guaraldit is megkérdezték, aki megerősítette, hogy tudomásuk szerint valóban Miguel a legidősebb HIV-vel diagnosztizált ember a világon.

„Mindenkinek tudnia kell, hogy még mindig sok olyan ember él HIV-vel, akik azt hiszik, ez a fertőzés félelmetes, szörnyű, de valójában e mellett is élhetnek egészséges és teljes életet.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb