Hírek

100 éves korában coming outolt a lengyel színészlegenda

 

1920. január 7-én látta meg a napvilágot Witold Sadowy, a lengyel színházi élet legendás alakja. 100 évvel később, amikor a lengyel köztévé éppen interjút készített vele az életéről és a karrierjéről, a beszélgetés legvégén elmondta a nyilvánosságnak, hogy meleg:

„Számomra a legfontosabb az igazság túlélése. Büszke vagyok arra, hogy őszinte ember voltam. Nem bántam meg semmit. Nem nősültem meg, mert én másnak születtem. Meleg vagyok. Most már elmondtam mindent.”

Sadowy 1945-ben állt először színpadra. Gyerekkora óta színész akart lenni, és mint ahogy elmondta, igazából még rendes oktatást sem kapott. „- Nem volt arra idő. A színházban tanultam meg az ábécét” – mesélte a kezdetekről. 1988-ban játszott utoljára, utána elismert színikritikusként, valamint a lengyel színészek életrajzírójaként működött.

 

 

A lengyel LMBTQ magazin, a Replika így reagált színházi veterán coming outjára: „- Ezekben a vészterhes időkben valami igazán pozitív hírt is kapunk. 100 évesen előbújni! Gratulálunk Witold úrnak és újabb 100 évet kívánunk neki.”

Witold Sadowy nyilvános coming outja fontos jelzés azokban az időkben, amikor a regnáló lengyel kormány durva kampányt folytat az „LMBTQ ideológia” ellen, ami szerintük veszélyezteti a keresztény kultúrát és a tradicionális családot.

 

 

Világháborús veterán osztotta ki a homofób olimpikont Lengyelországban

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb