Utazás

A 10 legnépszerűbb látnivaló Németországban

Európa közepén Németország számos turistacsalogató látványosságot kínál, legyen szó építészeti kincsekről vagy természeti csodákról. A világ minden részéről érkezőket idén is megkérdezte a Német Turisztikai Hivatal, melyek számukra a legnépszerűbb célpontok. Hatvan ország közel 32 ezer utazója rangsorolta kedvenceit, válaszaik alapján itt a tízes lista: 2017-ben ezek a helyszínek a Németországba látogatók kedvencei.

 

A Neuschanstein-kastély

 

10. A Mosel-folyó völgye: Borvidékek és lovagvárak

A Mosel-völgy Németország legrégebbi bortermelő vidéke. Már a kelták és a rómaiak is szőlőtermesztéssel foglalkoztak itt kétezer évvel ezelőtt, ma pedig közel tízezer hektáron csaknem hetven különböző szőlőfajta terem. Ha belekóstolnánk a 243 km hosszú hivatalos bortúra egyik állomásába, feltétlenül álljunk meg valamelyik közeli lovagvárnál is! A várak legtöbbje ételt és szállást is kínál, ha pedig hajóra szállunk, a sűrű erdőkkel és a közeli hegyekkel együtt fenséges látványt nyújtanak.

9. A müncheni állatkert: Világjáróknak és állatbarátoknak

A müncheni Hellabrunn Tierpark 1911-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A negyven hektáron elterülő állatkert több, mint 19 ezer állatnak ad otthont, a 750 fajt felvonultató intézmény a legnagyobb egész Németországban. Nemcsak ez az elsőség az övé, de itt található a legrégebbi elefántház is egész Európában.

8. Phantasialand: Fantasztikus vidámpark az egész családnak

Kölntől 20 kilométerre, Brühlben található a számtalan szakmai és közönségdíjjal büszkélkedő élménypark. Hat gyönyörű, tematikus részből áll, ahol kicsik és nagyok garantáltan megtalálják kedvencüket, legyen az hullámvasút vagy szellemkastély. A télen-nyáron nyitva tartó kalandparkban még vadnyugati karácsonyi vásárt is tartanak minden évben!

7. A heidelbergi várkastély: A német romantika gyöngyszeme

A Neckar-folyó felett 70 méterrel, Heidelberg hegyének, a Königstuhlnak a lejtőjén álló kastély melléképületeivel és a Neckar felett átívelő Régi híddal együtt a leglenyűgözőbb németországi épületek közé tartozik. Évente mintegy hárommillió egynapos turistával Heidelberg vezeti a német, az európai, és talán még a világszintű idegenforgalmi statisztikákat is.

6. Drezda: A kultúra szinonimája

A kultúrát sokféleképpen lehet értelmezni és definiálni. De egész egyszerűen is ki lehet ejteni: Drezda. A kiemelkedő kulturális javak bősége és pompája annyira lenyűgöző, hogy a látogatónak eláll a lélegzete a csodálattól. És mivel a drezdaiak arról is gondoskodtak, hogy mindez egy csodaszép folyómenti vidéken jöjjön létre, az ámulathoz egész gyorsan a színtiszta lelkesedés is társul. Itt aztán habzsolni lehet a kultúrát, a drezdai Zwinger barokk épületegyüttese, Európa egyik leghíresebb múzeumcsoportja önmagában is napokra képes lekötni a látogatót.

 

Rothenburg ot der Tauber

 

5. Rothenburg ob der Tauber: Középkori időutazás

Bajorország nyugati szélén, Nürnbergtől 60 kilométerre bújik meg egy apró település, ahol a XVII. század derekán megállt az idő. Rothenburg utcáin sétálni egészen különleges élmény: mintha csak leporolnánk egy régi képeskönyv lapjait és megelevenedne a középkor. Ráadásként a tüchtig kisvárosban egész évben karácsony van. Itt található a világhírű Karácsony Múzeum, ahol több, mint harmincezer különféle karácsonyi dekorációval és mozgó, bájos életképekkel teremtenek ünnepi hangulatot.

4. A Boden-tó Mainau virág- és Reichenau kolostorszigetével

Európa harmadik legnagyobb tavánál, a Boden-tónál érnek össze Németország, Svájc és Ausztria határai. Egyik nevezetessége Mainau virágszigete, ami a Bernadotte grófok barokk kastélyát övező, varázslatos kertjeiről és különleges virágairól híres. Szintén a tóból emelkedik ki Reichenau kolostorszigete, ami három román kori templomával az UNESCO Világörökségi Listájára is felkerült.

3. Neuschwanstein: A tündérkirály palotája

Egy meredek szikla csúcsára, egy korábbi várrom helyére építették a Neuschwanstein-kastélyt. Ötletét II. Lajos bajor király a középkori német legendákból és Wagner operáiból merítette. Nem is építész, hanem egy színházi díszlettervező, Christian Jank tervezte 1869-ben, ez jól magyarázza az elkészült épület lenyűgöző természetét. A kastély nemcsak ámulatba ejtő, hanem modern is volt a maga idejében: középkori külleme ellenére nem nélkülözhette az akkori modern technológiákat, az elektromosságot és a gőzmotorokat.

2. Europa-Park: Németország legnagyobb élményparkja

A Freiburg és Offenburg között, Rust városában található hatalmas élménypark Németországban a legnagyobb, de Európában is csupán a párizsi Disneyland előzi meg. Azon kevés helyek egyike, ami télen is nyitva tart. A 95 hektáron elterülő élménypark 73 méter magas Silver Star nevű hullámvasútja a második legnagyobb Európában, ami már kilométerekről látszik – és ez csupán egy a több, mint 100 attrakció közül.

 

Terepasztal a hamburgi Miniatur Wunderlandban

 

1. Miniatur Wunderland: Apró világ, hatalmas élmény

A hamburgi Miniatur Wunderland nem más, mint a világ legnagyobb vasúti terepasztala. A 2300 négyzetméternyi kiállítási területen négyszázezer apró figura népesíti be a nyolc különböző régiót. 1300 darab modellvasút zakatol a húszezer méternyi játéksíneken, félmillió villanyégő és tízezer mozgó autó társaságában, az éjszakák és a nappalok pedig negyedóránként váltakoznak ebben a miniatűr csodavilágban.

 

 

Previous post

Egyenlő Bánásmód Hatóság: Nem ignorálhatja tovább az állam a szivárványcsaládokat

Next post

Nyálcsorgató - A szakállas francia modell