Lifestyle

Magyarországra érkezik a The Modern Pantry étterem tulajdonosa

A Globalista Konyha szervezésében Magyarországra érkezik Anna Hansen séf, a londoni The Modern Pantry étterem tulajdonosa. A fúziós konyha szerelmesei november 5-6-án a Budapest szívében található Terminal Étterem és Bárban találkozhatnak a világ 100 legígéretesebb séfjei közé beválasztott hölggyel.

Anna Hansen

Szakács vagyok, aki merész és érdekes ételeket főz a világ összes éléskamrájának az alapanyagait kombinálva – szerényen így jellemzi magát Anna.A brit The Guardian napilap költői magasságokba emelkedve viszont ezt írja: Anna Hansen ételsora úgy szeli át a világot, mint a zsákmányát hazacipelő birodalmi hadsereg: van benne közel-keleti hatás, egy kis Japán, egy lehelet Törökország és egy gyors ölelés Ausztráliából, mielőtt vidáman átugrik Európa harmattól nedves legelőire. Vagyis különleges, egyedi párosítású, fúziós ételcsodákkal állunk szemben. Anna az ételein keresztül beszél hozzánk, modern alapanyagokkal és a világ minden tájáról hozott inspirációkkal egészen új ízeket teremt.

Anna Hansen Kanadában született, Új-Zélandon nőtt fel egy dán kulináris hatásokkal erősen megfertőzött családban. Egyetemi tanulmányai befejeztével Indiába és Thaiföldre utazott, gasztronómiai célzattal, majd amikor már végképp nem kerülhette el végzetét, Londonban landolt, ahol mosogatóként kezdte, Fergus Henderson French House éttermében. Látták, hogy okos és szorgalmas, megtanították főzni. Hat évvel később Peter Gordon Sugar Club nevű sohói éttermében már cukrászként dolgozott, két évvel később pedig társalapítója a díjnyertes The Providores és Tapa Room éttermeknek. Első önálló étterme a Modern Pantry, melyet 2008-ban ismerhetett meg a közönség, és azóta is hatalmas sikernek örvend. Egy évvel a megnyitás után már ‘Bib Gourmand’ minősítést szerzett a Michelin Guide-ban. Ugyanebben az évben bekerült a világ legjobb feltörekvő séfjeit bemutató ‘Coco’ c. könyvbe. Anna szerepelt a BBC ‘Saturday Kitchen’ c. sorozatában is. 2010-ben elnyerte a New Zealander of the Year díjat, a New Zealand Society rangos elismerését. 2012-ben a brit gasztronómiában nyújtott kiemelkedő teljesítményéért a Brit Birodalom Rendjének tagjává választották (MBE).

A rendezvény plakátja

A Globalista Konyha 2013 óta szervez különleges pár estés vacsorákat, mindig más londoni szakácsokkal, állandóan változó helyszíneken. A vacsorák hatalmas népszerűségre tettek szert, nem utolsó sorban azért, mert a két alapító – Laufer Judit és Balázsy Panna – azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy utánozhatatlan, egyszeri eseményeket hozzanak létre, melyek bárhol megállják a helyüket a világban és még repülőre sem kell ülni azért, hogy megismerjük a világ kulináris központjának kikiáltott London izgalmas gasztronómiai törekvéseit.

2 este Anna Hansen londoni séffel – Terminal Étterem és Bár, november 5-6, este 7 óra

Bővebb információ: www.globalistakonyha.com

www.facebook.com/aglobalista

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin